Skip to main content

Misi Rotterdam : Plaswijck Park






Belum sampai park dah banyak tempat yang menarik perhatian mata aku. Bunga2 tu tepi jalan jer kot tapi cantikya tu subhanallah. Tak terkata. As usual Naurah lah jadi model tak berbayor. Most of the time dia follow je kehendak aku suruh dia posing. Kadang2 je declined sebab bad mood ke ape hehe. Okaylah tu drp si Nazif tu anti camera betul. Kena mood paling tak oke, dia nampak aku pegang henfon pun mengamuk marah. Tah pape je peel. Ketuk kepala baru tawu HAHAHA. Yer weyh dia punye geram kat peel merepek dia kadang tu mmg parat hidung dah kesabaran kite ni. Rasa kalau dapat ketuk kepala dia waktu tu macam satu kejayaan besar HAHAHA =P 

Plaswicjk Park ni office mate Kak Ya yang suggest pergi. Macam petting zoo jugaklah sebab boleh pegang2 & kasi makan haiwan. Lain lah sikit drp zoo kan? Dan memang tak nyesal pun pergi sebab konsep dia park sama, so view adalah breath taking. Siap ada tempat budak mandi manda, bermain lumpur & macam2 lah. Seharian punye kalau dah masuk sini. Best gila sbb cater segala macam keinginan hati kite. So xde ape sangatlah nak sembang utk hari ni. Korang layan gambar jelah.










Haiwan dia mostly yang jenis farm la. Ada khinzir, ayam, itik, lembu, kambing. Hahaha. Comel. Oink oink je tak comel wakaka. Besar betul park ni. Tapi sebab pakai kasut sukan memory foam kan, wajib la tak kisah kena jalan banyak pun. I loike sangat2.


Euwww


Amboi bulu kaki dia hahaha

Gambo ayam pon snap banyak2....wakaka


Ohh..ade 1 nilah kena cerita sikit. Dah penat jalan2 nampak ade jual fries. Ya Allah sedap sungguh kentang dia. Mcm local kentang pastu potong pun pakai tangan kot bukan mesin. Sedap sangat kena dgn mayonaise tu. Menjilat jari kemain makan bersungguh semuanya. Teringat2 sampai skrg. Fries paling sedap aku pernah makan setakat ni.







Banyak sangat gambar aku snap kat park ni sebab memang kena dengan jiwa lah katekan. Aku memang bab view lelawo ni sukaaaa la sangat.










OK. Itu ajelah yer. Nantikan entry seterusnyaaaa.....







Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…