Skip to main content

Team Building 3-5 Nov 2016

Confirmed sudah this coming 3-5 November 2016, aku ada Team Building kat PNB Ilham Resort, Port Dickson. Khamis-Sabtu. Berat sebenarnya hati nak tinggalkan anak-anak walaupun cuma 2 malam especially si Nadim tu. Tapi kalau nak bawak 1 family pun macam leceh jugak. Maybe kena keraskan hati ajelah macam masa tinggalkan Nazif when he's at 8 months when performing Umrah back at 2014. Itu lagilah almost 2 weeks gitu kan. Ini 2 malam je pun. Habi kabo dah dia balik Semenyih dengan budak2. Tau sangat. Huh.










Aaa sedihnya rasa nak tinggalkan awak sekejap Nadim. Budak manje kededek dengan Ibu ni hehehe. Suka betul jaga anak-anak time baby ni. Penat tapi puas.

Pasal Team Building ni aku okay je nak join since skrg mmg suka bergaya hidup aktif ni kan. Dah join zumba once a week kat office, jogs 2/3 times in a week at Mini Stadium MPSepang, badminton sometimes lepas dah boring jogs, joined office activity like support for Sukaneka by MPSepang. Ehh banyak la jugak ke arah gaya hidup aktif skrg ni. Nak jadi lebih sihat utk diri sendiri & semua yg tersayang. InsyaAllah, amin.

Latest dpt emel kampeni sponsor 20 staffs yg nak join Twin City Marathon on 15 Jan 2017. Ingat nak join yg Fun Run 5km tu dengan habi. Dia kata if sponsor okay je. We'll see lah. Aku dah emel dah bagi nama nk join dgn Iz. If kena bayar tak jadi ler akaka. Cheapskate.








Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…