Skip to main content

Team Building 3-5 Nov 2016

Confirmed sudah this coming 3-5 November 2016, aku ada Team Building kat PNB Ilham Resort, Port Dickson. Khamis-Sabtu. Berat sebenarnya hati nak tinggalkan anak-anak walaupun cuma 2 malam especially si Nadim tu. Tapi kalau nak bawak 1 family pun macam leceh jugak. Maybe kena keraskan hati ajelah macam masa tinggalkan Nazif when he's at 8 months when performing Umrah back at 2014. Itu lagilah almost 2 weeks gitu kan. Ini 2 malam je pun. Habi kabo dah dia balik Semenyih dengan budak2. Tau sangat. Huh.










Aaa sedihnya rasa nak tinggalkan awak sekejap Nadim. Budak manje kededek dengan Ibu ni hehehe. Suka betul jaga anak-anak time baby ni. Penat tapi puas.

Pasal Team Building ni aku okay je nak join since skrg mmg suka bergaya hidup aktif ni kan. Dah join zumba once a week kat office, jogs 2/3 times in a week at Mini Stadium MPSepang, badminton sometimes lepas dah boring jogs, joined office activity like support for Sukaneka by MPSepang. Ehh banyak la jugak ke arah gaya hidup aktif skrg ni. Nak jadi lebih sihat utk diri sendiri & semua yg tersayang. InsyaAllah, amin.

Latest dpt emel kampeni sponsor 20 staffs yg nak join Twin City Marathon on 15 Jan 2017. Ingat nak join yg Fun Run 5km tu dengan habi. Dia kata if sponsor okay je. We'll see lah. Aku dah emel dah bagi nama nk join dgn Iz. If kena bayar tak jadi ler akaka. Cheapskate.








Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…