Skip to main content

Nadim 1 Year Old



Selamat Hari Lahir ke dunia yang PERTAMA my son Nadim Zayydan bin Mohd Izhar!!!! Syukur kepada Allah yang memanjangkan usia kamu sehingga ke hari ini. Tahun lepas pada hari ini, waktu Ibu menaip ni kalau tak salah memang dah rasa contraction yang agak dekat. Less than 10 minutes sudah. Waktu kakak awak dulu, induce pagi hari ini, esok tengahari baru Ibu bersalin. Abang awak, induce pagi, pukul 10 malam bersalin. Untuk awak, induce pagi pukul 6.00 petang Ibu dah bersalin. Alhamdulillah setiap anak makin dipermudahkan semuanya.

Nadim, 

Masa bersalinkan awaklah yang paling Ibu rasa REAL sekali. Ibu paling tenang, paling relax, paling enjoy the moment. Maybe sebab Ibu dah putuskan utk awak jadi anak bongsu Ibu sepanjang Ibu hidup kat dunia ni. So Ibu memang nak enjoy je dengan apa yang Ibu akan rasa & alami utk proses yang Ibu rasa akan jd yang terakhir untuk Ibu.

Sempat jugaklah Ibu habiskan baca Surah Maryam masa tengah contaction. Waktu awak semakin nak keluar drp alam rahim ke alam dunia. Ibu niat utk mudahkan proses kelahiran awak macam mudahnya Maryam melahirkan Nabi Isa a.s dulu. Sekali Ibu baca dalam bahasa Arab. Sekali Ibu fahamkan makna dalam Bahasa Melayu. Memang mudah kelahiran awak Nadim. Rezeki Ibu.

Akhirnya Ibu faham apa itu maksud Enjoy The Pain. And its with you. Indeed you are special my son.

Semua anak2 Ibu ada keistimewaan masing2. Ibu takkan lupa setiap satunya. InsyaAllah.

Nadim, 

Jadilah anak yg soleh. Jadilah anak yang berjaya dunia & akhirat. Jadilah anak yang mendoakan Ibu & Ayah. Jadilah hamba Allah yang taat. Ibu doakan semua kebaikkan yang ada dalam dunia ni ada dalam diri awak. InsyaAllah.

You are my son & I will always love you.












Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…