Pau Cendawan

Nothing much to share on my weekend. On Saturday we olls pergi IOI City Mall Putrajaya. Takde spesifik tujuan pun. Cuma nak spend time with kiddos. Happykan deme keluar drp rumah & taska. By all means thats what weekends for right? Masa utk bersama family. Memanglah kat rumah pun boleh spend time sama-sama, cuma keseronokkan tu kurang lah. Better keluar jugaklah dapat rasa persekitaran yang berbeza. 5 days a week cukuplah kat rumah, taska & office. Weekends kalau boleh memang nak lari drp 3 tempat tu. Lemau.

4 jam jugaklah merewang kat sopim complex tu. Sampai sakit kaki dibuatnya haha. Ahad pulak grocery shopping. Biasalah kena beli lauk pauk for a week. Lajak pulak ke Bangi beli botol susu baru for Nazif. Yang lama tu dah teruk sangat. Singgah Gadgets World beli casing G8 aku yang baru. Yang lama tu buanglah. Dah pakai sejak beli henfon ni kot. Teruk sangat dah rupanya.

Harini aku puasa nazar. Lama sangat dah tangguh. Alhamdulillah okay je takdelah lapor sangat even tak sahur. Maghrib pun masuk waktu awal. Elok sangat lah kalau nak puasa ganti ke ape kan. Bilelah nak start puasa sunat Isnin & Khamis. Banyak lagi cita2 yang tak terlaksana ni. Semangat tak kuat. Kalau tak dapat yg tu, dapat 3 hari tgh bulan Islam tu pon OK dah kan? Maybe boleh aim yang itu dululah. Takyah nak cita2 besor sangat, biar small baby steps asalkan istiqomah. InsyaAllah.


Lapor2 tepek gambar pau. Derrr sangat hahaha. Sedap pau cendawan ni. Hany yang buat. Nanti nak order lagi. For those sekitar Bangi, Kota Warisan, BBST, Putrajaya, Cyberjaya bolehlah try pau cendawan Fazny Homemade ni. Follow je FB dia nak tau bermacam jenis makanan ada dijual situ. Kawan yang sangat rajin. Biasalah aku bab makan2 ni laju aje hahaha. Sapot bisnes kawan2 ape salahnya. Kagum dengan orang2 yang rajin ni. Aku rajin beli je huhuhu...

Tulis sikit je pasal pau tapi tajuk utama entry ni adalah pau akaka...lantakkkkk





Popular Posts