Skip to main content

Rentetan Kisah Naurah

Rentetan kisah Naurah semalam, pikap dia dari kindy, kemain dia excited kabo kat aku yang dia makan makanan yang ticer masak kat kindy. Allahu, terharu mak bila dia kabo tu. Nampaklah apa yang aku cakap pagi tu lekat kat otak dia. Alhamdulillah. Nada suara dia happy so I guessed she's quite understand what I told her that morning. Kebetulan pulak ticer masak Nasi Lemak Sambal Sotong semalam. Ahahaha...ngam sangat lah ye. Tengok tu rezeki awak Naurah. Pagi tak dapat, tengahari dapat dah makan =)

Hari ni si Nazif pulak request Nasi Lemak. Kadang tak layan jugak, tapi sebab dia pun dah lama tak request, beli jelah. Nazif xpe pasal breakfast mmg taska encouraged bawak bekal. Kalau tak bawak pun biasalah depa kongsi makan dgn yg bawak or mmg taska ada masak/beli kat luar. Istilah pembaziran memang takdelah kat situ. Ibu ni ha patutnya kena lebih rajin bangun awal buat breakfast bekal utk anak2. Moga Allah bg kekuatan lepasni. Amin.

Semalam dapat dah emel confirmation pasal nak join Twin City Marathon 15 January nanti. Kampeni sponsor khen akaka. Ajak Iz so dia kalau benda free suka jelah. Aku lak yg riso sempot keape nanti. Fun Run RM50 je. Jomlah join boleh klik sini utk register & payment. First time ni nak join marathon. Selalu petang2 jekan seminggu 2/3kali lari kat Stadium MPSp dekat dgn rumah tu. Itupun biasala lari kejap2 pastu jalan. X cukop stamina lagi nak habiskan 3 laps non stop. Iz relax je 4 laps non stop. Huwaaa...powernyaaaaaa. Harap tak lama lagi stamina aku makin up lah ye huhu. Amin.

Baju tak pack lagi esok dah nak pergi Team Building. Sedih pulak rasa nak tinggal anak2 2 malam esp si Nadim yg manje kededek tu. Dah kabo budak2 ibu tak balik 2 malam ada work huhu. Depa suka je duduk rumah Wan. Tak masalah InsyaAllah. Sebbaek la aku dah ada mobile data pakej Celcom First Blue tu. Sblm ni RM48 utk 4gb data je. Now depa upgrade pakej dapat 10gb per month. 5gb weekend, 5gb weekdays. Cukop sangatlah pasal aku bkn heavy user. Opis guna wifi, rumah ada streamyx. Berlebih sangat kot data huhu

Be good yer Nadim. Ibu gonna miss u so much hukhuk



Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…