Sengkek

Dah masuk bulan ke-3 aku sengkek huhuhu. Unpaid leave punya pasal. Renew insurans JHT pun yer. Bertabah sajelah. Barang sekolah kiddos pun tak beli ape lagi. Memang tala ke Ayah ajelah. Tak cukup kalu keluar lah saving budak2 especially utk annual fees yang pastinya menghampiri ribuan ringgit. 2 orang anak khen. Begitulah yer kos hidup yang semakin mencongkam leher ibu bapa. Itu masuk sekolah & kindy biasa2 jer tu. Bayangkan kalau yg masuk private school & kindy femes2 berapa parents kena spend?

Jujurnya aku kalau duitnya ada, sokay je nak berhabis utk pelajaran anak2 ni. Tapi dah duitnya pun segitu je, kita enroll ikut kemampuan ajelah. Alhamdulillah masih ada baki duit gaji lepas tolak semua komitmen. Idokler kena downgrade sangat sampai makan telur hari2. Syukurlah. Rezeki datang dari Allah. He knows the best for us :)

At the moment masih lagi duduk kat Semenyih since Nadim ke HMFD. Esok jelah kena balik jugak ke rumah Salak pasal nak babai Cik Ya kat KLIA plus rombongan Naurah with kindy to Petrosains on Sunday. Pastu balik la semula Semenyih sambung kuarantin si Nadim. Maybe sepanjang minggu depan pun kat Semenyih lagi. Then we'll see how. Bukan ape, takut kang tak baik betul dah hantar taska, berjangkit pulak kat budak2 lain. Kesian budak2. Cuma iyerlah segan jugak nak duduk lama2 kat Semenyih tu. Tak taulah kenapa tapi aku rasa PIL tu macam dah tua. Kudrat tak banyak. Nak bagi jaga budak2 yang super aktif kecik2 gitu macam kesiannya huhu. Rasa bersalah bagi depa jaga lama2. Sedangkan aku pun rasa penat jaga budak2 tu on weekends. Apekan lagi deme kan?

Tapi itulah...what to do dalam situasi macam ni? We have no other options. 


Muka selebet kepenatan explore Brussels akaka

Nadim pandang pigeons banyak kat park

Waiting for metro train

Candid ler ni....

On train to Brussels

Candid lagi huhuhu

On ferry to Kinderdijk

Seronok naw nampak terompah besor

Most of these piccas aku tak share lagi kat blog. Terlupa pun yer sbb save dalam folder lain. X salah ni semua piccas from henfon Kak Ya. Dia wassap semua kat aku pastu save folder lain langsung lupa. Godeh2 balik jumpa pulak. Mengimbas kenangan indah tahun 2016 yg dah nak sampai ke penghujungnya.




Popular Posts