Nak Sihat Je

Haihh....tolonglah kuat semangat sampai achieve target body weight. Beginning from today, I'm gonna try to eat clean. Healthy food gitu. Dah dapat meal plan, so kena strict la ikot. Dah tak boleh tahan la badan ni rasa tak sihat sangat lately. Gula naik. Darah tinggi pun naik. Rasa nak menangis tapi apa gunanya kalau tak bertindak cepat kan? So aku akur jugaklah kena start diet macam masa pregy Nadim semula. Mengumpul kekuatan diri utk harung kepayahan itu huhu. InsyaAllah, when there is a will, there is a way.

Iz pun bagi support since dia pun tengok aku tak sihat gaknye. Lemau sokmo. Hidup tak ceria & produktif gitu hahaha. Slowly lah buat from month to month. Catat berat badan skrg & target nak turun berapa. By 2017 mesti dah kena lebih sihat. Jaga makan. Disiplin! Yakin boleh!

K itu jelah nak share. Doakan yer!


Target jadi gini je hahaha. Ni belum kawen taw. Berat 62kg maseni. A few months b4 aku kawen ah ni. Maseni dah start dating dengan Iz a few times lah. Baru nak kenal2 hati budi memasing. Ni attend wedding office mate. So Iz pun ada...pergi sama2 tapi cover2 takot office mates lain nampak wakaka. Tah pape =P 

Muka bulat tu pasal pemakaian tudung lah. Aihh..dapat berat gini pun syukur dah. Masa kawen turun lagi 2kg so dapat la 60kg. Sbnrnya 62kg adalah max berat utk aku BMI Normal. Tak kurus pun cuma nak SIHAT. Pleaseeeee......





Popular Posts