Resipi Macaroni Goreng Simple

Alhamdulillah settled dah meraikan birthday Nazif yang ke-4 kat Taski Abim BBST semalam. Simple je pun cuma beli kek SR pastu aku buat makaroni goreng. Since ada permintaan drp geng wasap blogger utk aku tepek resipi makaroni tu, so here we go lah. Senang & pantas.

Makaroni direbus & toskan airnya
Potong dadu bawang holland & garlic (A)
Hiris white mushroom, dadukan carrot & capsicum (C)
Minced meat brand Ramly sepaket defrost kan (B)
1 botol sos spagethi brand Kimball perisa mushroom
1 tin sos carbonara perisa cheese & herbs
Olive oil, italian herbs & blackpepper

Tumis bahan A dalam olive oil sampai layu dan naik bau.
Masukkan bahan B sampai pecah minyak
Masukkan bahan C
Masukkan makaroni yg dah ditoskan, kacau rata
Tuang sos spagethi & carbonara, gaul sebati
Masukkan italian herbs & serbuk blackpepper
Gaul rata & ready to eat :)

Simple kan? Bahan2 pun tak banyak mana. Kemain kiddos dalam kereta dah belasah habis tak sempat bawa bekal pun ke sekolah & taska memasing. I am a happy mom ^__^ Alhamdulillah Ustazah Ana kata cukup makaroninya. Kek je tak cukop hahaha..






Kaler pucat sbb utk budak2 hahaha klu ikot tekak sendiri elok tuang lg sebotol sos spageti






Popular Posts