Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Hai Nazif

Nazif Zukhayr. Budak baik. Hehehe.
Senang sangat menjaga dia ni. Tidur malam pun tak terganggu mana disebabkan dia. Menyusu je, tidur lah balik dia dengan senangnya.
Bangun pagi pun dah sama waktu dengan aku & kakaknya. Tak payah nak bangun pukul 4.30 atau 5.30 semata-mata nak melayan dia bermain sebab dah puas tidur mcm tak lama dulu. Semakin mudah menjaganya
Nazif ni suka sangat main dengan kakaknya si Naurah. Terkekek ketawa kalau kakak bersembang dengan dia & buat funny faces yang macam-macam. Dengan Ayah pun dia suka sangat tergelak bila di agah. Dengan Ibu je dia kerek. Tak tau kenapa. Padahal kalau nak tidur, Ibu jugak yg dia nak. Taknak pulak dah dengan ayahnya
Tak nampak sangat lagi karakter si Nazif ni. Cuma nampak mcm jenis behave spt kakaknya jugalah. Ibu harap mmg behave lah kamu ye nak. Bila kat tempat orang, buat mcm kat tempat orang. Hormat barang orang jangan ambil sesuka hati. Jangan explore sana sini macam kat rumah kita. Takpelah orang cakap anak emak pun,…

Spicy Beef Stew @ Ko Hyang

Balik Batu Pahat & 6 Months

Takde ape sangat la aku nak merepek kat sini. Ketandusan idea pulak tiba-tiba. Nak cerita pasal ape je pon. Rutin harian yg sama, pegi balik keje macam tu jugaklah. Semuanya biasa-biasa aje. Cuma tak sabar nak cuti hari Jumaat nanti sempena CNY. Tak balik Johor pon. Maybe boleh outing dulu lepas Solat Jumaat pastu balik Semenyih.
Hari Sabtu nak ke Batu Pahat ada wedding adik Cik Antin (adik ipar Abah). Plan nak jumpa mak abah kat sana. Lama dah tak balik kampung Abah kat Batu Pahat sana. Aku rindu nak tengok suasana kampung orang jawa sana. Habi pon laju je cakap boleh pergi sebab dia pun dah lama tak ke BP. Habi dulu study kat Kuittho. Skrg da upgrade jadi UTHM. Kire dia pon ada banyak kenangan kat Batu Pahat sana.
Last aku balik kampung Abah kat Parit Samak sana tahun 2002 kalau tak silapnya. Masa tu balik menziarahi arwah Nenek yg meninggal. Aku study kat UPM lagi. So Abg Eddy pick up aku naik kereta berdua kesana. Tak sempat pun nak cium arwah buat kali terakhir. Cuma dpt ziarah …

Family Holiday - Cameron Highland 2014