Skip to main content

PD Holiday: 1st Anniversary - Full Entry

Alahai..rase cam byk betol aku nak menaip tp mase pulak xde huhuh. Ditambah pulak aku skrg kene flu buat kali kedua dlm tempoh 3 weeks. Aisehh..senang pulak nk kene flu skrg nie. Mak, nape bagi kite menom FM kecit2 dulu? Nape? Nape? Haha..nk salahkan mak pulak. Pdhal duduk dlm bilik beraircond plus tegok air batu mcm x hengat. Blh dikatakan 1 family kecik aku nih tgh flu. Naurah dh baek fever, tinggal flu. Hubby mmg dah kene awal2 lps aku kene hari tue. Pastu jangkit lagi sekali kt aku pulak. Dugaan sungguh. Sudahnya ape jadi dgn holiday anniversary yg julung2 kalinya hari tu? Emm..masih ok. Cuma lepas check in chalet, kami sekeluarga bertapa dgn jayanya. Dinner mlm tu hubby sorang je keluar pegi tapau nasi. Nk kejut Naurah bangun tido, x sampai hati pulak kann. So gitulah jadinya. Anyway berbaloi-baloi la bayar water chalet yg pricey tu kan. Paling best sekali chalet yg ditempah telah di upgrade tanpa melibatkan sbrg kos tambahan. Aku booked Deluxe Water Chalet Normal Sea View tp dapat yg better iaitu Deluxe Water Chalet Full Seaview. Tak taulah nape dpt yg lebih mahal tuh. Malas nk tnya tuan chalet hoho. Dlm hati bersyukur ajelah. Maybe rezeki Naurah gaknyer :)

Bertolak dari BBST hari Ahad pagi pkl 11.00am & sampai PD 40 minit kemudian. Dekat jer. Teros amek angin laut dulu. Snap gambar & cuci mata dgn pandangan laut yg cantet. Check in pukul 3.00ptg spttnye. Tp dh sampai awal, hubby pn called person in charge & dia kata boleh check in awal pukul 2.00ptg. Yesss, dah tak lama dah. Nak habiskan masa,pegi lunch la dulu. Ntah nape ibu Naurah x lapo lagi time nih. So pekena ABC panas2 bute mmg heaven. Ibu soh Ayah tlg tapaukn nasi je. Dah lapo baru ibu mkn kt chalet. Pas makan bergerak teros ke Hotel Legend. Lepak2 kt lobby sementara tggu person in charge dtg handover the tag for the chalet. Sempat la Ayah snap a few pics of me & Naurah. Sampai je chalet, hubby yg sblm nie mcm teragak-agak bile aku ajak menyewa chalet tu sbb harganya yg agak mahal, sgt2 teruja dgn view full seaview & condition bilik yg selesa. Paling aku suke sbb ade bath tub yg agak besar. Klu nak mandi kitorg bertiga pn muat sbnrnya. Cuma Ayah Naurah malu nak masok sama dgn ibu & Naurah. Sdhnya kitorg berdua jelah yg berkubang dlm tue. Naurah nmpk suka sgt2. Sblm nie kt rmh ibu mandi dlm tempat mandi kecit jer. Hari tu habis tenggelam 1 badan Naurah kann? Paling kelakar bile ibu masokkn je Naurah dlm air, mesti badan dia terapung sndiri. Ayah kata baby mmg mcm tue. Teros aku teringat pernah tgk video baby mat saleh berenang dlm swimming pool. Mat saleh lagila berani campak baby diorang dlm  pool teros. Amazingly baby mmg boleh apungkn badan diorang naturally. Ibu & Ayah x beranilah buat Naurah mcm tue hehe. Ibu cuma pegang bah. kepala Naurah & biarkn badan je yg terapung ;p

Alhamdulillah Naurah tido lena spjg malam kt chalet. Takot jugak dia meragam sbb suasana yg berbeza kann. Sbb dia tido awal, pukul 5.00pagi Naurah dah bulat mata. Ibu & Ayah pn terus bangun sekali la jawabnya melayan si kudik yg x berhenti membebel. Sampai berbuih2 mulut Naurah nk bercakap. Geli hati tgk dia. Dan Ayah pn dah x sabar2 nk tgk perangkap ketam yg di sewa semalaman dgn harga RM20. Dgn dukung Naurah, hubby tarik tali perangkap ke atas & teros menjerit ' Sayang....ade ketam laaa..cepat la tengok sini..Abang nak ambek tp tgh dukung Naurah nie....'. Aku saje buat2 x dengar tp snap gambar dia dari belakang. Nak tunjuk betapa seronoknya hubby dgn percutian kiotrg yg lain drp yg sblm2 nie. Klu ibu yg plan mestilah best Naurah kudik kann? ;p Hasil perangkap ketam adlh 4 ekor ketam in medium size. Rejeki :) Best jalan2 on weekdays sbb x ramai org. Keluar bilik nak pakai baju tido pon xde masalah heheh...bilik kitorg pn letaknya agak privacy sket. Juz hati2 takot ade cleaner nk kemas bilik jelah hik hik...

Pagi Isnin, beeakfast on the bed mcm mat saleh. Naurah menom susu ibu je sudah heheh. Bermalas malasan & masa yg Naurah tunggu2. Berkubang di dalam bath tub dgn ibu. Sbb ibu seksi maka x boleh snap gambar yerr hehehe. Ok la..malas nk taip panjang2 la. Kitorang smpi BBST 3.00 ptg semalam. Layan sajalah gambar2 itu okehh....adiosss...

Ayah asek nk kiss Naurah jerr..kesian kudik kene gomol heheh
Ntah hape keje 2 beranak nie syok tgk bola. Final Champs League: Inter Vs Bayern
Just at the corner of our room. Hai Ibu.....
Ok, sebelah sana g Atlantic Ocean yerrr ;p
Naurah tak takot lansong tgk air dr glass panel hoho..Ibu asal nk g toilet siap xnak pijak ;p
At last...ade pon gambar dgn Ibu...Ayah asek nk conquer Naurah je huhhh
Naurah dah ngantok..mata kuyu...kekeke....
Bukti Ayah Naurah x sabo nk tgk hasil perangkap ketam
Inilah hasilnya.....(da masok dlm perot ibu & ayah mlm td huhuh)
Naurah sexy..auwww...masa utk berkubang..
Panashhh
Sunset

Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…