Skip to main content

A Little Trip Update

Nk cerita ttg trip to Langkawi mcm terlalu byk nk ditulis. Last2 jd malas hehe. So i let the pics do the talk lah. Around 500 pics were taken over there. Aku upload a few jekla yg ade muke aku. Anyway pics aku mmg x byk pn sbb aku telah dilantik sbg photographer utama since h/p aku jek yg canggih sket. Still ade camera lame yg guna film tp dpt snap sikit jelah. Anyway mmg puas bergambo la kt sane. Leh kate seme tempat pegi pn kitorang snap pics. Yelah..bkn senang nk nk pegi Family Trip mcm nie kan. In fact this is our 1st time having this occasion. Sgt puas hati & enjoy. Maklumler seme yg pegi nie single lagi. Yg x dpt pegi yg dah berkeluarga la. Family Kak Lin (1st sis) & Abg Eddy (1st bro). Yelah, diorang da ade anak, so agak terhad sket la nk bergerak & byk komitmen lain. Lgpn trip nie mostly di sponsor oleh insan yg paling berjaya dlm family kitorang iaitu Kak Ya. Dr tiket flight pegi balik smpi la ke makan2 besar, semenya di taja. Peercutian 3 hari 2 malam mmg sgt seronok & harmoni. Habis 1 Pulau Langkawi kitorang explore. Hasilnya kaki lenguh sbb byk berjalan, tangan pn sengal sbb mengangkat beg yg berat mcm di isi dgn batu. Aku telah bejaya menghabiskn duit hampir RM400 spjg 3 hari kt sane. Mostly aku beli chocolate utk opismate & baju seluar utk diri sndiri & bakal suami. Sgt suke dgn baju2 yg dibeli sbb material kain sgt kene with my taste. Dress yg agak sexy khas utk suami pn di kaut 2-3 helai hehe. Baju2 ni byk utk dipakai kt rmh. 1 je shirt lengan pjg aku beli utk pakai kt luar pdhal aku sgt la kurang baju utk dibawak pegi berjalan. Aku asek pk da kawen nk kene lawa2 kt rmh jek. Thats y beli byk baju utk rmh. Ye, ini alasan yg paling munasabah. Betol tak? Konsep berhias utk suami da melekat dlm sanubari..apo nok buek...hehehe..

Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Dilamun Cinta

Tadi nampak Iz masa nak pergi toilet. Berbunga2 hati nampak dia macam tgh dilamun cinta akaka. Bila dah berdepan tu rasa nak pelok je kahkah. Over naw ko! Alhamdulillah masih ada lagi perasaan cinta tu pada suami. Iyerlah kita ni dah nak masuk 7 tahun kahwin, segala buruk baik nampak dah. Belum tambah lagi perangai buruk yang tetibe muncul bila usia makin meningkat ni kan. Annoying phase pada pasangan tu memang tengah high level orang kata. So once in a while bila dapat rasa perasaan kasih sayang pada partner kita tu rasa happy pulak. Kadang baru realized yang kita sbnrnya  sayang menyayangi & masih saling memerlukan each other.
Kitorang ni even kerja 1 tempat, bukan selalu terserempak pun since lain2 jabatan. If jumpa pun kadang dia dengan geng dia, so seganlah kita nak lovey dovey sangat depan orang kan haha. Malam ni ada orang nak belanja makan kat Ana Ikan Bakar Petai, Bangi sane. Sebbaeklah ikan bakar. Menu yang dibolehkan dalam eat clean hehehe. Cuma portion nasi tu ah kena…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…