Skip to main content

A Little Trip Update

Nk cerita ttg trip to Langkawi mcm terlalu byk nk ditulis. Last2 jd malas hehe. So i let the pics do the talk lah. Around 500 pics were taken over there. Aku upload a few jekla yg ade muke aku. Anyway pics aku mmg x byk pn sbb aku telah dilantik sbg photographer utama since h/p aku jek yg canggih sket. Still ade camera lame yg guna film tp dpt snap sikit jelah. Anyway mmg puas bergambo la kt sane. Leh kate seme tempat pegi pn kitorang snap pics. Yelah..bkn senang nk nk pegi Family Trip mcm nie kan. In fact this is our 1st time having this occasion. Sgt puas hati & enjoy. Maklumler seme yg pegi nie single lagi. Yg x dpt pegi yg dah berkeluarga la. Family Kak Lin (1st sis) & Abg Eddy (1st bro). Yelah, diorang da ade anak, so agak terhad sket la nk bergerak & byk komitmen lain. Lgpn trip nie mostly di sponsor oleh insan yg paling berjaya dlm family kitorang iaitu Kak Ya. Dr tiket flight pegi balik smpi la ke makan2 besar, semenya di taja. Peercutian 3 hari 2 malam mmg sgt seronok & harmoni. Habis 1 Pulau Langkawi kitorang explore. Hasilnya kaki lenguh sbb byk berjalan, tangan pn sengal sbb mengangkat beg yg berat mcm di isi dgn batu. Aku telah bejaya menghabiskn duit hampir RM400 spjg 3 hari kt sane. Mostly aku beli chocolate utk opismate & baju seluar utk diri sndiri & bakal suami. Sgt suke dgn baju2 yg dibeli sbb material kain sgt kene with my taste. Dress yg agak sexy khas utk suami pn di kaut 2-3 helai hehe. Baju2 ni byk utk dipakai kt rmh. 1 je shirt lengan pjg aku beli utk pakai kt luar pdhal aku sgt la kurang baju utk dibawak pegi berjalan. Aku asek pk da kawen nk kene lawa2 kt rmh jek. Thats y beli byk baju utk rmh. Ye, ini alasan yg paling munasabah. Betol tak? Konsep berhias utk suami da melekat dlm sanubari..apo nok buek...hehehe..

Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…