Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

Harapanku Hancur

Niat dihati kali ni nak buat check up kat klinik biasa je. Tapi apakan daya, doctor taknak terima kes aku pasal dalam kategori high risk pregnancy due to high bp. Chronic case katanya. Buat seram je baca doc tulis gitu. Terus dibagi referral letter to hospital kerajaan or private. Well, of course lah aku pilih Annur sebab memang nak bersalin kat sana lagi kan. Pasal kewangan tu takyah fikir sangat dulu. InsyaAllah ada rezeki Allah bagi khusus utk baby dalam perut ni. Kita usahakan lah mana terdaya.
Kalau tak cukup duit dalam akaun semasa, kita korek la saving dalam Tbg Haji sana. Untuk baby, aku sanggup berhabis segala duit yang ada. Tak tahulah prosedur kat gov hosp macam mana. Tapi membayangkan saje KK & Hosp besarnya dah cukup buat aku rasa pening kepala menuju ke migraine. Mesti ramai gila orang ork? Pastu tunggu lama. Entahlah, tak sanggup sangat rasanya nak hadap situasi tu.
Pada aku duit yang aku dapat hasil dari kerja ni selain utk meneruskan kehidupan sehari-hari, ia jug…

10 weeks

I'm on my 10 weeks of my third pregnancy and at the moment masih tak boleh minum air masak. Seksanya. Urine sokmo kaler kuning pekat. Nampak sangat tak healthy. Selera makan masih merudum dengan hebatnya. Perut lapar tapi selera takde, aptb. Lemak badan banyak dah mencair kecuali lemak tebal kat perut. Nyampah je tengok baru bape bulan pregy dah besor gitu. Bkn sebab besar baby, tapi besar tebal lemak.
Even personally aku suka tengok perut aku besar. Cute je haha. Org tgk x cute, aku rasa cute sukeati aku lah kan. Ohh tapi bab tak selera makan tu tersangatlah seksanya. Takat ni yg lalu cuma burger daging double & megi mee. Sangat tak healthy tapi ape boleh buat? Nasi & segala jenis lauk pauk is a big no at the moment. Bau pun dah loya tekak.
Tak boleh nak teka lagi gender baby pasal bercampur aduk simptom yg ada skrg ni. Ade yg mcm masa Naurah & ada yg mcm masa Nazif. Mak is kompius. Yang penting baby dalam sana sihat walafiat & sempurna sifatnya day by day. Amin.