Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2016

Doakan Kami!

Ada 3 minit sebelum meeting AJK Townhall meeting on 2nd August nanti. Sempat lagi kau. Hahaha. Nak kabo dah check in semua orang sesiap tadi. Alhamdulillah takde masalah pape. Dah print boarding pass. Petang ni nak singgah mall kejap cari teats Avent Nadim dah berlobang besar entah tikus mane gigit. Pastu balik Semenyih pack up & balik BBST. Pagi esok pukul 6pagi dah kena keluar rumah naik kereta ke ERL Salak Tinggi naik KLIA Express. Kereta tinggal sane nanti BIL datang pick up bawa balik Semenyih utk keselamatan. Takot pasal nak tinggal lama kan.
Kami akan berjumpa dengan Kak Ya, Mak Abah & Hirraz yg datang all the way from Johor kat airport saje. Kak Ya mmg dah ada kat KL since Selasa ritu. Biasalah mak datang dengan bekalan nasi impit segera & rendangnya. Kami kan tak berjumpa Syawal yg lepas kes Nadim warded semula kat Columbia Asia Seremban. Tak sempat nak cerita pasal tu. Maaflah buzy sangat nak cuti panjang ni kan. Till then, doakan perjalanan kami dipermudahkan &…

Raya & AMS

Camner persiapan menyambut Syawal korang tahun ni? Mesti sakan sopim ork. Eyh macam cakap kat diri sendiri pulak rasanya ekekek. Tahun ni akhir Syaaban & awal Ramadan kami dah start sopim beli baju bajan dan kasut raya. Syukurlah ada rezeki habi dapat duit buat kerja luar, so most of the expenses mmg dia yang payung. Kemain lagi aku merembat baju budak2 tak tengok price tag kau! Rasa macam orang kaya sekejap pastu rasa ralat bila tau ada kemeja girly Naurah satu tu rege sampai RM119. Gilo ah. Rasa nak nangis tapi malas haha. Lesson learnt. Kaya macam mana sekalipun sila pastikan apa yg kita beli tu berbaloi dengan harganya. Kemeja Naurah tu aku nak soh dia pakai setiap bulan sekali selama setahun HAHA.
Sakan skek kami atas rezeki yg Allah bagi tiba tepat pada masanya & macam balas dendam pasal last year kan Naurah kena HSP on Ramadan. So mood beraya mmg kelaot dalam. Dgn aku yg tgh pregykan Nadim waktu tu, mmg turn OFF la pasal serba serbi malas jadinya. Well, aku & malas…