Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Misi Rotterdam : The End

Last day in Rotterdam, Netherlands. Sobsobss. Sedih lak rasa nak tulis entry ni huhu. Pagi-pagi kami keluar untuk kali yang terakhir ke Pasar Tani hebat dibawah tu. Misi membeli coklat & buah-buahan sbg souvenirs & kiriman dari beberapa orang di Malaysia. Balik rumah terus pack barang. Dari 2 beg dah jadi 3 beg. Pinjam beg Kak Ya ser khas masuk barang kiriman. Kelang kabut bersiap bila driver ke airport whatsapp Kak Ya soh pergi awal setengah jam drp masa yang dijanjikan. Sebabnya ada kes tak best sikitlah pasal security kat Schipol Airport. Dijangkakan security tight so better sampai awal lah kan. Mati kalau kena tinggal flight oiiiii hahaha.





Ahhaa...lupa lak balik daripada Kinderdijk kami beli kek birthday Nazif yang ke 3 tahun. Kemain ko sambut birthday kat Netherlands. Ko hado? Hahahaha. Rezeki awak lah Nazif dapat celebrate birthday paling gempak kat negara orang setakat ni =P Kek tu sirius sedaaaaaappp. Kunun besar sangat tak habis makan. Sekali bile dah hadap terus tin…

Misi Rotterdam : Kinderdijk

Tak sempurna rasanya pergi ke negara Belanda kalau tak lawat kincir angin. Antara trademark negara deme yang paling femes kot ni kan? So hari terakhir kami jalan-jalan ni, aku pun request dengan Kak Ya nak kesana. Syukurlah Kak Ya dah pernah pergi dengan mak abah tahun 2015. So memang tak jauh pun drp Rotterdam. Maka, pergilah kami ke Kinderdijk. Merasalah kami rasa cuaca yang pelbagai pd hari Jumaat tu. Berangin, hujan renyai...perghh mmg sejuk sampai ke tulang. Lebih kurang cuaca masa pergi Stadion Feyenoord. Maseni kesian sangat kat Nadim la sbb dia pun sampai kuor air hidung dek kesejukkan. Rasa nak masukkn dia dalam baju aku je bg dia warm skek huhu.
Nak ke Kinderdijk ni kena naik feri ke bot tak pastilah. Tukar naik bot dengan 1 stop sblm sampai. Kak Ya kata Kinderdijk ni bagi orang local tempat deme beriadah kayuh beskal or berjalan/berlari. Kita pulak as a tourist ni nak tengok kincir angin dengan lebih dekat. Plus tengok view yang breath taking lah kan. Bab view tu memang fu…