Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Entry Penutup

ENTRY NI MERUPAKAN ENTRY TERAKHIR AKU UTK 1 JANGKA MASA YG TAK DAPAT DIPASTIKAN. 
SORRY BLOG & SORRY JUGA KEPADA PEMBACA SEMUA.
ALASAN TAK MENULIS KAT SINI ADALAH ATAS FAKTOR KESIHATAN YG KURANG MEMBERANSANGKAN & NAK CARI KETENANGAN JIWA. KOT? ENTAH HAHAHA
SAJE NAK CUBA UTK TAK BERGANTUNG PD BLOG UTK MELUAHKAN APA YG SARAT DI DADA. LETS TRY A NEW MEDIUM PULAK.
FB & TWITTER DAH OFF FOR A FEW WEEKS. NOW TURN BLOG NI PULAK.
I CAN ALWAYS BE REACH AT sitisharena@gmail.com & handphone as usual.
THANK YOU FOR ALL YOUR SUPPORT & NANTIKAN ENTRY PEMBUKAAN IN FUTURE, INSYAALLAH. ILAL LIQA'



2 Permata Berharga

Lately aku dah start bercerita dengan Naurah tentang baby yang ada dalam perut aku ni. Untungnya bila pregnant kali kedua dgn jarak masa 2-3 tahun ni ialah anak pertama kita dah bijak & byk dah boleh faham apa yg kita katakan pd dia. Maksud aku pemahaman biasa budak dlm usia dia ajelah. Idokler mcm kite paham proses kejadian baby tu semua..mihhmihhh....agak-agak la khennn...
Selalu jugak Naurah bertanya " dalam perut mama ade baby eyh? "
Owh yes. Naurah skrg panggil aku Mama lebih byk drp dia panggil aku Ibu. Now its like 80% Mama & only 20% Ibu. Apekahhhh??????
Ok sambung cerita balik. Hahaha. Then after Naurah tanya mcm tu, dia pegang perut aku & kiss it for a few times. Ahh..so sweet of you my daughter. Damai aje hati tengok penerimaan dia mcm tu =) Tapi lawak pulak bila dia tanya lagi " perut ayah ada baby tak? perut kakak? (merujuk pd diri dia lah) ". Memang aku bantai gelak ajelah bila dia tanya mcm tu. Pastu Naurah siap naik-naikkan perut dia sp…

Kesiannya Anak Gajah

Dah beberapa hari aku rasa terkesan sgt kat hati bila tengok gambar anak gajah berusia 3 bulan yg cuba menggerakkan ibunya yg dah mati akibat keracunan kat Sabah. Memang sebak sangat & boleh nampak air muka anak gajah tu sedih yg teramat T___T
Sedangkan haiwan pun sayang sangat pd ibunya kan? Ini manusia tergamak buang anak yg lahir drp rahim diorang sendiri. Anak yg lahir tu memang tak berdosa apa-apa kot. Kenapa tergamak nak di buang dlm tong sampah atau dihanyut ke sungai? Kalau betul mmg dah taknak, bagilah anak tu hidup-hidup letak kat tempat yg orang ramai senang access. Skrg pon gomen dah sediakan hatch khas utk bayi yg orang dah taknak kan? Takde alasan kot nak membunuh 1 nyawa yg Allah dah kurniakan.
Sebab skrg ni aku dah kurang sgt masuk laman sosial, so aku carilah bahan bacaan utk isi masa lapang kat opis neh. Bila baca paper online, byknya berita yang menyayat hati. Manusia makin kejam & ada di serata tempat. Aku jadi susah hati pulak bila baca paper ni. Tu psl s…

Mencari Dia

Hishh..ape punye peel la pagi ni. Makan kueyteow goreng dok asing sayur sawi. Tetibe rasa pahit pulak tekak makan sawi. Padahal sblm ni dok mencari-cari sawi di sebalik mee. Hari ni dapat byk sawi tp tekak tak mau terima. Sabokan ajelah -.-"
Malam td sampai termimpi-mimpi dibuatnya tentang hal bersalin. Tuelah smlm ptg selok dok ingat balik pengalaman melahirkan Naurah dulu. Dan-dan malamnya terus masuk mimpi kihkihh. Tp mimpinya best sebab impian aku taknak kena gunting kat bawah sana termakbul. Takde stitches lansung hokeyh! Terus dapat gerak bebas mcm biasa tak macam orang berpantang. Baru hari ke-4 dah duduk bersila. Hebat betul aku dlm mimpi tu kohfs ^^
Pagi tadi entah kenapa around 3.30am aku terjaga. Selak langsir bilik tengok kat luar pohon semuanya sedang melambai-lambai. Kuat sungguh angin yang bertiup. Dari malam membawak ke pagi. Sampai siaran astro pon tergugat sama huhhh! So lame -.-"
Entah kenapa hati aku rasa sayu sangat pagi tadi. Tengok habi & Naurah s…