Confusing Life

Aku risau betol la dgn life changes aku skrg nie. Aku mcm still blur2 lg dgn rutin aku. Mggu nie mmg mggu yg confused. Aku blm blh sesuaikn diri sgt lg la. Blm stable lagi. Rasa mcm terlalu byk perubahan. Aku jd takot sgt. Bile dada jd ketat, aku rasa Allah sdg murka pd aku. Aku zikir, ingat Allah byk2, mohon keampunan, sometimes still x hilang. Aku mcm tak pasti ape yg silap kdg2 tue. Tp aku mmg sgt2 confused lg la.

Now aku btl2 yakin. If dada rasa ketat, ubatnya hanya dgn solat & mohon keampunan dr Allah. Aku bkn x usaha. Aku usaha sungguh2 utk xnk buat dosa sgt. Aku cuba. Fikiran aku pn bkn x runsing & susah hati bile fikir byk kelemahan diri nie. Aku akui aku mmg lemah & aku sentiasa berfikir ttgnya. Aku usaha sungguh2 utk khusyu' dlm solat, jaga waktu solat & paksa diri bangun awal2 pagi utk tahajjud & witir+baca Quran. Semua tu aku buat utk dpt keredhaan Allah. Utk aku bahagia bkn je kt dunia, malah yg lbh pnting kt akhirat.

Aku cube daya upaya utk tlg org lain. Utk gembirakn org lain. Semuanya spy aku jg turut gembira. Tak apa klu aku susah, aku yakin Allah sentiasa bersama org yg mengingatinya. Aku hidup utk org lain demi diri aku. Aku gembira klu org lain gembira.

Dulu aku fokus pd Allah saja. Now aku kenal Iz, hati tue bunga2 suka, so sometimes lupa plk pd Allah :( So aku try kekang fikiran nie dr terlalu hepi dgn kehadiran Iz dlm life aku. Aku cuba sungguh2 utk buat hub.kali nie (ye ke hub.?) dgn cara Islam. Elak sgt2 keluar berdua. Insyallah, aku akn cuba Ya Allah. Allah lebih mengerti diri aku berbanding diri aku sndiri. Niat aku mmg xnk buat cara yg Islam larang. Keluar ramai2 dgn kwn or ada mahram. Insyallah.

Popular Posts