Future Expectation

Semalam after keje on the dot 5.30pm aku cau cin cau from opis. X sabo nk jmpe tunang comel nih hehe. So gerak teros ke Pjaya parking kete kt blkng flat tmpt bese pertemuan. Skali aku racing ngn Iz la pulak hehee. Jumpe dia mase kt traffic lite Cyber. Aku dpt potong dia tp dia smpi dulu sbb masok simpang ke Pjaya KLIA Express Terminal tuh. Aku lalu jln bese yg akn jammed sllunye kt traffic lite simpang nk ke Hosp.Pjaya tuh. So mase tggu traffic lite hijo, aku nmpk kete Myvi putih tunang comel berdesupp dgn lajunye. Xyah la nk laju2. Kompem aku kalah hehe.

Then agreed nk naik kete aku kuar, tp tetibe adela pulak mamat buat sales ttg kad security utk kete. So lmbt la sket sbb dgr penerangan bagai. Layankn jelah kate Iz. Then pas dgr2 diorang celoteh, spt bese mmg x beli la. Org tgk bz nk kompol duit nk kawen nih, nk beli benda alah tue pulak. Gilo hapo. Sdgkn aku nk try Herbalife pon kene cancel, ini pulak nk beli benda tu. Huishhh..seb baek la Iz nie bijak laksana cam aku gak. So xdelah termakan pujuk rayu sales person tu hehe. Mmg la bagos benda tue. Juz x kene mase ngn situasi kitorang yg mmg nk pakai byk duit nie utk misi 24 Mei 2009. So sorilah ye adik2, abg2 hehe.

Iz ckp naek kete dia jer. Aikk..td kate nk naek kete aku? Aku pn laju jelah amek beg sek.aku & lock gear & stereng. Pastu dia tnya nk g mane? Aku kate Alamanda jelah. Da lame gak x g sane. Smpi2 je aku kuar duit kat Atm Kafu pastu rayau2 ngn Iz carik tempat makan. Memule nk mkn kt Lemongrass. Pastu bile tgk rege Asam Laksa RM7.90, aku rase cam teringat2 lak kesedapan laksa kat Kopitiam Bangi yg berharga RM5.00 shj. Teros cancel makan & aku mmg teringin nk mkn KFC sbnrnye. Tp bile ingat tgh diet, x jadi nk g. Tp Iz ckp skali skala ape salahnye. Last kitorang mkn pon kat Jusco Tmn Maluri awal bln lepas. Aku ckp ngn dia. Lps nie aku gemok, jgn nk bising2 soh diet ehh. Dh la skrg nie mmg da gemok. Naik smpi 3kg sejak kawan ngn dia. Means dlm tempoh 2 bln rapat & 2 bln bertunang nie lah. Asek kuar mkn jek ptg2. Mmg la gumuk. Dh tentu aku nie mmg xleh mkn lansong sbnrnye klu nk kurus & maintain. Dia x caye aku ckp camtu. Dia kate mane ade leh org xleh mkn. Aku ckp aku mmg mcm tu. Skrg dia da pecaye la after aku soh rasa lipatan2 kt perot aku tue hahahha. Tp dia still concern soh aku mkn gak paling koman sekali sehari. So kkdng aku mkn gak la teman dia. Xleh selalu.

Lepas makan, Iz g solat Maghrib. Aku rayau2 kt kedai majalah dekat ngn RASA tuh after jeling2 kasut kt Primavera yg xde sale tue hehe. Dlm dok carik2 majalah yg Iz pesan soh tengok2kan K Kompak la majalah kete..ape lagi kan. Aku sempat gak usha2 majalah hiasan dlman utk rumah. Ohh lupe nk citer mase tgh nk abeskn air kt KFC tuh, Iz draw keadaan dlm rmh kt Bdr Baru Salak Tggi tue. Dia ckp rmh tu mmg agak besar la. Spt yg aku expect sblm nie.. mungkin luas dlm 20 x 70. Dpt la aku bayangkn camne life aku after kawen kt rmh tu sok. Agak excited sbb cam rmh sendiri gak la. Aku nk hias cantik2. Beli perabot yg affordable but nice. Iz ckp dia pon suke simple2 jek. Xnk byk brg sgt. Cukup yg basic2 jer. Pastu dia ckp TV letak kt hall atas. Kire dekat ngn bilik sbb senang nk masok bilik xyah naek tangga klu tertido. Cett..aku mmg da teka da jwpn dia tue. So bwh tu juz sofa, meja mkn, dapur & mesin basuh. Iz ckp maybe leh letak PC or laptop as an entertainment la kt bwh tu. Buat pasang2 lagu ker, layan internet ker. Xdelah sunyi sepi je kan. So ok la tue pd aku. Leh la aku letak majalah2 Wanita ke kt situ klu ade org dtg. Leh la baca2 klu busan tuh. Klu nk tgk tv, kene naik atas lah.

Pastu Astro kompem kene pasang sbb xleh dpt siaran klu pakai antenna biasa. Signal lemah. Aku x kesah xde tv pong sbb bleh baca buku agama & motivasi tuh. Tp lelaki kompem weekend nk tgk bola. So mmg wajib la ade TV & Astro. Rmh tu aku rase mmg besar lah. Aku ckp ngn Iz, klu aku takot, temankan la. Klu aku masak, temankan. Dia ckp ok je. Dia tau aku nie penakot. Saje je ckp tgk citer Keliwon sesame nnti. Aku ckp klu dia ade, aku tgk. Klu sorang2 jgn harapla hehe. Seronok bile bygkn suasana after kawen sok. Hidup berdua jek ngn dia. Actually ddk kt rmh parents dia kt Semenyih pon aku x kesah. Sbbnye kt rmh atas tu sllunye mmg Iz je yg lepak. Privacy gak klu kitorang berdua je kt atas tu hehe. Juz aku segan bab makan la. Segan nk masak bagai. Dapur org, tekak org. Takot x kene ngn selera diorang lak. Aku nie klu masak da la kkdng sedap kkdng tak hehhe. Bab tu jelah yg probs sket. Pastu nk basuh baju ker. Dh ler mak Iz basoh gune tangan dulu pastu bru masok machine. Adoiii..masak siot klu aku nk buat camtu gak huhu. Takat basuh pinggan jelah yg aku senang nk tolong. Lipat baju pon ok gak sbnrye. Juz x pernah buat lagi lah. Sllunye basuh pinggan jek klu dtg sane tu hehe.

Wohh..pjg da aku celoteh. Stop sini jelah. Adiosss...

Popular Posts