New Year 2009







Deyy apadaaa..nie nak masok bulan 3/09..aku baru nk upload gambo time New Year 2009 hahhaa...bengong ape ntah aku nie..b4 this xde mood nk upload gambo..nie pon sbnrnye aku malas tahap cimpanzi tp sbb da xde keje, better aku mengarang kat sini hehe..

Anyway klu x salah aku time nie mmg New Year..kurang ingatan sejak2 nak masok 27 thn this year hehe. Time nie baru pas g Low Yatt amek laptop adik Iz yg dah siap diformat balik after rosak ari tu. After that g lunch kt foodcourt bwh tu pastu xtvt bebas. So aku ajak la Iz lepak kt Pavillion sbb aku pn x pernah melepak kt sane. Aku nie nama je every weekend balik Cheras. 5 minit je klu drive ke KLCC dr Bdr Permaisuri tue. Tp mmg x penah jalan2 round KL. Aku bkn kaki jalan. Boring2 kt rmh, aku lepak rmh gak. Mls nk kuar lah. Mmg bkn kaki jalan. Jenis rumah person kot. So bile da ade peluang mcm nie, aku amek kesempatan la. So lepak la ngn Iz kt tangga Pavilion nie tgk aksi org ramai.

After da busan kitorang g lepak kt Taman Cyberjaya lak. Adoii..xde tempat laen ke nk dating. Dekat2 ngn opis gak. Dh ler mmg keje Cyberjaya hahaha. Tp mmg aku jarang pn lepak taman nie sblm nie. After kapel & tunang ngn Iz nielah baru tau tempat nie lagi cantik view nyer dr kt Putrajaya. Paling best sbb x ramai org. X mcm kt Pjaya nuu. So agak relax & privacy la. Dgr bunyik cam ombak sbb angin kuat kt tasik tue. Best sgt suasananya. So aku snap la gambo2 tue.
Siap amek gambo cincin tunang lagi tue huhu.

Anyway mmg nk kompol byk kenangan ngn Iz sblm aku selamat jd isteri dia. Dh ler perkenalan singkat. Kenal camtu2 mmg la da lame. Tp start rapat & serius bln 10/08. Bln 12/08 tunang. Bln 5/09 nak kawen dah. Inilah yg dinamakan jodoh. Alhamdulillah. Allah gantikan lelaki yg lebih baik, lebih sabar, lebih sayang aku dr lelaki sblm nie. Iz mungkin x ada rupa, tp dia punya hati yg sgt lembut, sgt penyayang, sgtt manjakan aku :) Dan dia ade keluarga yg sgt baik. Parents yg sgt sporting & humble. Diorang spt org senang. Tgk rumah sajelah kan. Tp sederhana dr segala segi. Layan aku sgttt baek. Mcm anak diorang jugak. Aku x susah2 nk pk nk amek hati diorang. Diorang dah layan aku mcm da jd family diorang gak. Sgt beruntung aku nie. Paling aku seronok rumah pon xyah sewa dah. Leh duduk rmh yg mak dia beli kt Bdr Baru Salak Tinggi tue. Aku da tgk dr luar, rmh teres 2 tingkat. Pattern rmh baru. Nmpk cam luas gak. Teruja nk beli perabot utk rmh tu sok. After kawen la tapinyer. Skrg kene fokus utk kenduri kawen dulu. Byk nk pakai duit. So kene sabor byk2.

Gaji aku kecik. Iz pon gaji kecik gak. So kitorang kene pandai2 la manage duit. Aku tlg Iz takat termampu jek. Cam klu beli brg2, aku 30% Iz 70%. Tolak ansur la. Klu ade duit lebih, aku bg lebih. Kitorang same2 x berkira soal duit. Ishh..mmg best la ngn tunang syg skrg nie...Syukur sgt sgt sgt sgt pd Allah. Moga kitorang hidup bahagia hgga ke akhir hayat. Adat la klu gadoh sikit2 tu. Tp yg pnting kasih syg tu msti sntiasa ada. Insyallah amin.

Popular Posts