Serabot psl kawen

Lately fikiran mmg serabot. X tenang lansong rase hati & fikiran nie. X best betol perasaan nie. Aku rase cam nk bersendirian & sorang2 jer. Xnk la jumpe Iz jer. Busan gak aku nie da sbnrnye. Aku da kembali jd mcm dulu ke? Mcm mase aku jahil dulu? Aku rase yer sbb aku pn asek buat maksiat jer ngn Iz. Tu yg jd serabot tue. X sukenye aku mcm nie. Aku nekad nie xnk jmpe Iz sgt mggu nie. Hari nie aku nk balik rmh awal after keje & lepak tgk tv. Pastu Solat Maghrib, kemas bilik, baca buku agama, solat Isya' & tido awal. Maybe b4 tido leh baca buku agama balik la. Dlm nk tggu mengantok tue kan. Selasa seb baek Iz ade main badminton. Leh balik awl lepak or jog. Rabu lunch hour jumpe Iz kejap sbb nk hntr kain utk baju nikah kt K.10. Pastu ptg ingat nk g jog. Khamis g jog lg or balik lepak2 kt rmh. Tp mmg xnk da la jmpe Iz sllu dating. Letih & busan sgt2 da nie. :(

Aku blh tenang klu aku ingat Allah byk2. Zikir hari2 mcm dulu. Buat solat sunat. Barulah rasa terisi jiwa nie. Nk bnding life aku yg dh blh kate dpt ape yg aku nak kt dunia that is kahwin yg tgh dlm proses pn skrg nie dgn life mase aku single after putus ngn Sepul dulu, aku prefer life aku yg single tue. Tenang jek sorang2. Dgn Iz nie mmg la dia layan aku baik seme. Tp jiwa aku kosong sbb aku dh start bermaksiat. So of course la aku rase life aku serabot & x tenang. Aku nk pilih akhirat tp aku xleh nk tinggalkn dunia jgk. Aku mohon cepatlah aku kawen spy aku x tenggelam lame dgn dosa pd Allah. Masa pn cepat berlalu Alhamdulillah. Next week 23/2 means tinggal 2 bln je lg aku nk nikah. Hari nie Iz xfer duit RM8k kt acc.Maybank aku. Aku akn xfer pd Abah 6k & lg 2k aku nk settled utk fotografi RM880 & deposit baju utk sanding belah Iz & aku. Baju sanding belah aku da confirm wane gold cam coklat la jugak. Baju belah Iz maybe biru tp kitorang akn matching2 ngn wane putih utk jd ngn tema putih & biru. Total RM1,700 utk baju 2 belah pihak. Means kene byr half payment RM850 b4 majlis lebih kurang cam fotografi gak la. Bleh aku ckp ngn Iz aku byr depo.RM350 & balance RM500 dia settled mase nk amek baju sok. So ade balance RM770 leh la aku order bunga pahar. Kate Iz carik kt Nilai. Mane2lah carik.

Adoi..tetibe rase cam serabot lak pk seme benda2 nie. Td da xfer 5k kat bcb abah. Lagi 1k bg time balik sane nnti jelah bln depan. Duit nie abah nk cepat sbb nk dulukn utk bayo tembok blkng tu. Riso gak takot x cukup duit lak time aku nk kawen sok. Mak kate Lisa nnti nk buat loan & nk bg duit la utk cover up balik 5k tembok yg gune duit kawen aku dulu tue. Juz Lisa pn xde masa nk buat lagi sbb bz giler ngn xtvt sek. Hopefully jgn la smpi xde duit lak nk booking khemah ape seme tu nnti. Aku pn bkn ade duit dah. Hmm..entah laa..riso lak aku pk psl nie.

Popular Posts