Bersih, Wangi & Cantik


Sedapnye Mee Bandung Muar. Tgk gambo pn cam da tergoda. Aku amek gambo scr men'google' jek. Mlm td g mkn ngn Iz kat Brothers Corner kt traffic lite dekat ngn Uniten tuh. Entah knp 2nd time mkn ngn Iz, still aku rase mee terlalu pedas. Chef da tukar or aku yg dh x tahan pedas? Hasilnya aku x hirup lansong kuahnya. Amek mee ngn garpu je. Dan aku rase bahan2 pn da kurang. Daging ade 2 ketul, udang pn kecik & 2 ketul jugak. Malas da la nk g situ lg pas ni. Teringat MBM yg future FIL mkn kt depan Kajang Specialist a few weeks ago. Nmpk sedap & Iz ckp mmg sedap pn. Nti la bile2 xde benda, ajak Iz g sane. Anyway Iz order burger daging jek sbb dia lunch lewat. Best betol aku tibai air asam jawa ais dia. Xpenah aku menom air asam jawa kt mane2 kedai makan. Tu yg agak jakun ngn air tuh. Lansong air suam yg aku order luak seteguk jer hua hua. Iz da tau sgt da pangai buruk aku yg suke sgt mencicip air org laen. Bkn seme org la. Sllunye Iz & family members aku jer hehe. Air Abah pn aku suke cilok kekeke. Nk rase jerr....klu sedap, byk sikit la aku rase...hahaha...

Hari nie plan g tgk muvie Fast & Furious. Hopefully da x ramai org la nk tgk citer tu dah. Plus nk beli brg2 keperluan diri yg byk aku da abaikan sbb malas yg amat. Cth cam losyen badan (busuk pn sndiri je bau hehe) & shokubutsu shower shampoo (pakai sabun ketul jek). Bile nk jd wife nih aku rase aku perlu rajin balik menjaga kebersihan & kewangian diri. Sbbnye akn ade org yg akn sllu dekat ngn aku. So aku nk mulekan pembelian ler nih. Cleanser Neutrogena & Moisturizer Garnier byk lg (maybe blh sedekah kt adik aku Anje). Aku nk tambah brg2 produk Skin Food. Cleanser, Shower Foam & Body Lotion. Ari tu da beli produk penjagaan muka dia 2 item. Brg2 Skin Food nie mmg mahal. Tp sbb nk pakai lame, so xpelah berhabis sikit. Seme produk SF nie khas utk kehidupan lepas kawen. Utk sntiasa nmpk cantik & wangi di depan suami hehe. Berhabis duit utk suami, xpe la kann?? Dpt pahala lagi..huhu..

Hari2 lain aku nk pegi JJ Tmn Equine nk beli yg 'dalam2' lak. Plus baju tido yg 'power' sket hahaha. Towel Aussino leh beli kt Alamanda je. Nk carik towel yg besh2 sket. Lagi ape ekk? Nti da jalan2 msti ade je yg nk dibeli. Mls arr nk pk dahh...

Popular Posts