Salah Urat Tengkuk

Hari nie teramatlah x bestnya. Malas betol nk bangun g keje hari nie. Mata nie mengantuk betol. Pdhal tido xdelah lewat sgt. Dlm pd aku guling2 atas tilam pagi td, tengkuk aku tersalah pusing. Sakit giler nih. Cam 'salah bantal' punye kes la nie. Dgn mata yg masih mengantuk + tengkuk yg sakit, pagi2 lagi mood da down :( Bile sakit2 mcm nie mulelah teringat kt En.Tunang yg agak pandai mengurut tue. Ingat lagi mase kaki aku terseliuh time cuti New Year. Esknye g opis kaki aku bengkak mengembang mcm belon. En.Tunang la yg tlg urutkan. X lame pas dia urut, terus surut bengkaknye. Pandai betol dia urut. Td da called dia ckp leher sakit. Dia ckp ptg nti klu x baik lg, dia tlg urut sket. Salah urat la tue, katenye. Tuelah aku..guling2 lg mls nk bangun. Da sakit camni, En.Tunang gak yg disusahkan. Maafla En.Tunang. Org x sengaja :( Sakitnye leher nih, aku & Tuhan je yg tahu...isk isk...

Td aku g main opis anto MC & medical claim. Sekali tersangkut la pulak sembang ngn Kak Nonee, HR Clerk. Lame pulak sembang. Mcm2 dia citer ttg masalah dia ttg keje kt opis nih. Ttg org2 yg x suke ngn dia & latest news, katenye nk resign. Kesian bile dgr citer K.Nonee nie. Dia mmg sllu gak citer ngn aku masalah2 dia. Aku pn noticed ramai jgk org yg complaint psl hal keje akak nie. Buat keje lambat la. Sllu cuti, MC, EL etc. Byk jugak la komen2 x baek nie. Tp aku ok je ngn dia. Sbb akak nie jenis lembut je bile berckp. Pastu jenis x busuk hati. Eventho org buat dia mcm2, pekena dia..sabar jer dia. Xde pn nk lawan2 nk gadoh2 buat havoc. Tu yg buat kesian sgt kt dia. Dh keje lame 10thn kt sini. Tp gaji ciput je. Keje byk, rmh jaoh. Itulah masalah org. Bile aku dgr masalah org, aku rase bersyukur dgn life aku skrg. Eventho xdelah smooth mane, tp sekurang2nye aku tau ade org yg lebih susah dr aku. Klu ade rase gaji aku sikit, x cukup, aku pk org yg lebih susah lg dr aku. Yg gaji lg kecik lg dr aku. Kata2 yg sllu aku ingatkn dlm diri aku bile berada dlm kesusahan. Bandingkan diri kite dgn org yg berada di bwh dr kite. Jgn banding dgn org yg di atas kite. Then kite pasti akn rase bersyukur dgn ape yg kite ade. Insyallah. Bile pk mcm nielah, baru aku rase bersemangat nk settle/ hadapi masalah yg mendatang. This is my thought for the day :)

Lately aku asek lapo jelah. Diet punye psl, aku tahankan jelah. Tp laponye melampau2 pulak. Weekend lepas dh ler aku bantai nasik je 2 hari. Mmg betol2 balas dendam dekat seminggu puasa nasi. Tp pagi2 hari nie aku da lapo semacam. Buat Milo, makan ngn biskut kering 3 keping. Dpt la cover sket. Still rase lapo lg nih. Tetibe Zura Receptionist buzz ckp ade makanan kt Staff Room. Kak Anis Finance bwk leftover kenduri arwah mlm td. Aku bantai laksa penang semangkuk. Barulah rase besemangat sket keje. Bleh da senyum2 sket hehe. Tp Kak B tlg tepuk2 belakang tengkuk aku. Rase lega sgt. Still masih sakit, tp lega sket la. Tqvm Kak B! You've made my day ^_^ The saviour of my Monday blues day..hehe

Agak bz sket mensettlekan PO & promotion letter. Tinggal soh bos sign jek. Bos meeting ngn CFO dr pkl 11.30am td. Skrg da 12.30..sat g lepak Surau, guling2 tggu Zohor. Perut da kenyang, hati pon senang. Ptg nk g cari kertas color A4 nk potostat jemputan kawen aku utk org2 Felda. Ajak Iz g Serdang jelah. Kt Flat Ikan tu byk kedai stationary. Bleh singgah Pasar Malam. Da lame x pegi since bln 12 last year. Nk beli buah2 utk mkn malam aku. Diet la katekan hehe. Dulu xpe mlm xmkn pape. Skrg ptg2 pn da rase lapo cam x mkn sehari. Nyampah betol. Asal berat turun sikit je, mulelah asek nk mkn jek. Last2 naik balik. Pastu kene diet gegiler balik. Huhh..hrpnye time majlis sok weight tgh turun. Amin.

Oh..lupe nk citer ptg Jumaat lepas x jd pegi rmh bespren Iz, Lan kt Kajang. Sbbnye kene g Kajang Specialist balik. My future MIL masok wad lg. Kali nie sbb hati bernanah pulak. So another operation will take place. And on Saturday, MIL was sent to HKL for the operation. Then transfer balik ke Kajang Specialist for recovery. Insyallah by tomorrow da bleh balik rmh. Hopefully xde ape2 komplikasi lg lepas nie. Cepat sembuh yer makcik! Kesian Iz sbb spt biase dia pn kene turut serta menjaga mak dia. Letih giler dia. Mlm Sabtu dia tido dr pukul 8.30pm smpi 9.00am. Aku kejut Subuh pn x bangun. Dia ckp mmg x sedar ape. Jumaat mlm tu aku ngn Iz smpi tido2 kt atas sofa Main Area hosp. Lantak la org lalu lalang pn. Pukul 2.00am Iz kejut ckp adik dia tertido dlm bas & terlepas Hentian Serdang. So kene amek dia kt Pudu. So pegi Pudu, amek adik dia & Iz hntr aku ke Pjaya pulak. Kol 3.00am aku drive balik Cheras. Smpi rmh da xleh tido. Solat Isya' pastu tggu Subuh sbb takot malas nk bangon if tido dulu. 9.30am baru aku bangun. Letih betol badan. So weekend lepas aku rehat2 je kt rmh. Mengemas, basuh baju & masak. Rutin kt rmh Cheras.

Popular Posts