Laksa Asam: I'm Coming.....



Hari nie aku rase fresh sket bangun tido pagi2. Maklom la mlm td after Isya' b4 pkl 10.00pm aku da tido. Hubby g basoh baju yg dh penoh sebakul. So dia soh aku tido dulu lah. Ade hati gak nk temankn dia basoh baju dgn tgk tv kt bwh. Tp mata mmg dh mengantuk sgt xleh nk tahan. Aku rase dlm 5 minit after hubby tutup suiz lampu, aku teros zzzzz....heheh. Lately dlm pkl 3.00am+ aku kan terkejut & rase haus. Minum mineral water yg mmg dh sedia ade tepi katil & tido semula. Dlm pkl 6.00am akn terjaga & golek2 tggu alarm pkl 6.30am. Itulah rutin baru yg aku noticed skrg nie. Sometimes bangun pagi dgn badan sakit2 & sometimes rase ok jer. Tgk nasib la kann...

Anyway smlm hubby dh bgtau MIL yg aku da pegnen. FIL keluar ngn Apek g Tesco beli lauk. So dinner lmbt sket. Jam da pkl 9.00pm, tibe2 hubby ckp ngn MIL yg aku puasa hari tue. Teros kocoh2 MIL yg tgh syok tgk tv bangun g dapur tnya aku nk minum susu ker? Aku ckp taknak jelah. Aku bkn penggemar susu pn. Klu puasa kene minum susu ker? Otak aku tertanya2 time tue hehe. Actually aku ok jer lagi. Takde rase lapo sgt pn. Aku rase hubby aku yg dh tak tahan lapo sbnrnye..heheh..Maklom la dia makan sllunye mmg ber'timing'. 8.30pm dinner. Lmbt sket da x sedap perut la dia. Saje je ckp kunun aku yg nk makan sbb puasa. Cehh..taktik jahat nih. So MIL soh ktorang mkn dulu. Dia nk solat Isya' dulu smbil tggu FIL balik. Kitorang nk start makan FIL pn balik dt Tesco & makan sesame ngn ktorang.

Hari nie hari ke-4 aku puasa sunat. Alhamdulillah perut rasa biase jer. Hari nie 1st Khamis of Rejab & sgt baik buat amal ibadat. Thats y eventho rase cam malas nk puasa, aku kuatkn jugak semangat. Aku sllu pk entah sampai ke tak umur aku utk merasa Rejab 1431H. What if this is my last Rejab kt dunia nie? Bile pk mcm nie, aku rase sayang nk sia2kan Rejab yg jg digelar bulan Allah nih. A few amalan sunat aku dh terlepas mcm solat sunat & doa2. So rase kenelah sungguh2 utk amalan puasa nih. Amal ibadat yg pd aku agak mudah dilakukan berbanding ibadat2 lain. Dahla kdg2 rase malas sgt nk baca Quran after solat Maghrib & Subuh tue. Tp bile pk2 itu jelah masa yg ade utk aku bace Quran(after Solat Isya' lg malas sbb mengantok hehe), so gagahkn jgk la diri nih. Biarlah rutin yg dh bertahun2 aku buat nie menjadi kebiasaan smpi akhir hayat aku, amin. Dan moga ibadat puasa aku nih x menggangu perkembangan kehamilan aku, Insyallah.

Hubby ajak pospone lg pegi beli perabot kt Nilai. Dia ajak pegi hari Sabtu nie dr pagi & balik ptg b4 pegi ikot rombongan hntr kazen dia nikah kt Sg.Ramal. Rase cam ok gak plan hubby nih. So aku ikot jelah. Hari nie gaji dah masok & hubby offer nk belanja makan time aku buka puasa nnti. Memule dia kate nk belanja makan kt Ani Sup Utara tp tetibe aku rase cam nk mkn mee bandung muar depan KPJ Kajang Specialist pulak. Klu jd mkn kt situ, bln nie je dh kali ke-3 mkn situ hehe. Ohh..tetibe aku teringat Laksa Asam kt Bangi Kopitiam yg besh giler tuh. Wokehh..tukar plan makan laksa lah bukak nnti. With my feveret soya cincau yg fresh huhu..

Popular Posts