Gusar

40 days and counting. Alahai..cepatlah masa berlalu. Takot mmg takot nk bersalin nih. Tp rase cam dah x larat sgt dah nk membawa si kecik nie ke hulu ke hilir. Rase cam bb nie dh beso sgtlah. Tetibe aku cam cuak klu bb besar giler nnti. Aku dhler suke bebeno mkn & minum benda yg manis2 time pegnen nih. Aku perasan bile bace blog2 lain, ibu2 yg suke mkn yg manis2 sllunye akn dpt baby girl. Tapi ntah ler. Ini dr pengamatan aku jer. Jgn pecaye sgt hehee. Ohh berbalik pd ketakutan bb lahir besar nih, ibu2 yg ade kencing manis sllunye yg mengalami masalah nie. Hari tu check mase aku 7 months, xde masalah. Lps2 tu xde check lg pn. Ntah2 dh ade kann?? Ishh..takot jgk aku nie. Dh ler rase perot mmg membesar bagai johan sejak 2 menjak nie. Smpi pusat yg ke dlm sblm nie pn dh jd flat mcm xde pusat dah. Seb baek x terjojol keluar. Msti huduh giler klu terjojol kan?? hahaha....lawak..lawak... :p Cehh, dlm takot2 bb besar, blh plk bayang yg bkn2..

Lagi 1 masalah aku ttg blood pressure. Aku mmg blh rasa sndiri kesan dr high BP nie. Sometimes bile bb bergerak, rase cam leher kite dicekik dan darah x blh jalan. Semuanya tumpu kt kepala. Itu mmg kesan dr high BP lah tue. Pening & sakit kepala pn senang sgt nk kene. Aku takot jgk psl BP aku nih. Klu naik lagi dr yg previous, takot2 aku kene c-zer pulak. Dh ler bersalin kt private. Klu kene c-zer, berganda2 la fee nk kene bayo nnti. Cian hubby guwe tsk tsk. Masalahnye aku xto nk rendahkn BP aku nie camne. Dr. F pn kate bkn sbb pemakanan. Tp mmg ade org yg mudah naik BP time pegnen. Lagi2 utk anak sulung & ade family history. Hehh..aku pk2 mcm nie pn dh rase darah naik kt kepala. Waaa....tensen arr mcm nie...Ya Allah, bagilah aku bersalin normal & moga semuanya selamat. Amin.

Popular Posts