Naurah Love Nenek

Naurah sudah kerek sama Ibu. Dah ade Nenek & anT Anje, Ibu pon dah tak pandang yerrr. Sedih Ibu taw! tsk tsk. Haha...intro x tahan tue. Syukur sbb Naurah serasi sgt dgn Nenek. Nenek mmg pandai layan bdk tecit. Ekceli Nenek & Atok Johor mmg suke sangat dgn Naurah. Diorang kata Naurah budak baek. Tak banyak karenah. Dah besar sikit nie, asal ade org layan dia main2, dia senyap jer  senyum2 & kekek2 ketawa. Mak kata maybe sbb dia dah puas peningkan kepala aku & mak masa kecit2 dulu. Bangun pukul 1 sampai 4 pagi. Nak layan berdodoi dgn tangan. Sampai naek kurus tangan Ibu. Tangan je yerrr....kui kui. Now dah besar, dgn Nenek lagi senang dia tido. Bile dah penat bermain, dia akan tido sendiri kata mak. Dia pelok bantal bushuk belang2 biru  tue, pintal2 dgn tangan, teros lelap. Tak payah nk tepuk2 montot pon. Senang hati Ibu bile Nenek report mcm tue. Mak tu kudratnya bukan kuat sangat lagi. Mane larat klu si bam-bam tu asek nk berdukung ajer. Bile Naurah sgt behave, Ibu pon jd lega. Kesian pulak kt mak klu dia letih jaga bdk tecit tu. Rasa bersalah pulak guwe huhuh.

Hmm..cam xde idea lak nk citer aper. Layankan jelah gambo Kudik nie yerr... Zassss...

 Cucu kesayangan Nenek
Seronok la ko Nenek dukung kann??
Macam dah xde mata putih dah Ibu tgk gambo ko yg nie huhuh =p
Ohh..Naurah sudah mamam Nestle Rice & Soya nestum. Nestum nie lebih halus dari Brown Rice. Tulis kat tin pon lebih mudah di hadam. Alhamdulillah Naurah sangat suke. Siap lompat2 kegembiraan, buat macam2 bunyik yg excited  & mengejar sudu macam tak sabar2. Ibu rasa pon mmg sedap dr brown rice hihi. Lgpn mase pregnant Naurah kan aku mmg suka menom soya. Tu psl Naurah pon excited lebey. Like mother like daughter =D
NestlĂ© CERELAC® Rice & Soya
The smooth consistency of NestlĂ© CERELAC® Rice & Soya helps your little one move from a milk-only diet to one that includes solid food.

Popular Posts