Panjat Tangga

Semalam dengan rasminya Naurah sudah memanjat tangga rumah guwe. Excited sungguh dia memanjat. Kalau boleh nak naik sampai tingkat atas. Ohh..tp of course la dengan pengawasan habi. Cute betol tengok dia angkat kaki nak memanjat tangga tue. Pandai pulak tue angkat kaki mcm tue. Hee...mmg dah berakal anak aku sorang nie. Mcm2 akal dia skrg. Klu tgh syok2 main, Ibu or Ayah kacau, mesti kamok2. Seb baek sekejap jer. Ibu bwk jumpe kucen teros senyap. Hahaha. Nampaknya dah nak kena beli gate for safety stairs tu. Kat mane nk carik ntahh. Jap g survey. Tak sempat nk snap or video aksi Naurah smlm sbb tgh sebok2 nak keluar g Mydin beli Pampers yg sdh kehabisan. Cepat2 angkat Naurah masok kete. Hari nie kompem dia nak prektis lagi. 

Ekceli aku & habi selalunya membenarkan Naurah explore apa saja yg dia nak explore. Bagi panjat tangga pon kitorang tak kisah sgt. Asalkan dengan pengawasan kita. Aku tak suka nak stop dia dari buat apa yg dia nak buat. Sbb pada aku itu salah satu pelajaran jugak bagi dia. Skrg nie dia tgh gian nak memanjat. Biarkan jelah dia memanjat apa2 yg boleh dipanjat. Sambil2 memanjat, bukak Noddy. Sekali sekala Naurah akan stop dr bermain & ralit tgk Noddy. Terutamanya part lagu. Pastu sambung balik main. Ulang2 macam tue jelah.

Popular Posts