The Prizes - Dinner Lucky Draw

Faber Induction Cooker - Habi
Philips DVD Home Theater - Mine
Semalam balik keje berangkut la kami suami isteri 2 benda nih. Giler besar hadiah aku. Ingatkan takdelah besar sgt. Rupanya dlm byk2 hadiah, mine yg paling besar. Hehehe. Jeles suda semua2 staf yang lain. Tak habis2 asyik mention kitorang mengelat sbb suami isteri dpt hadiah. Nombor staff asing2 maaa. Of course la nama masing2 boleh masok bowl. And kalau takde rezeki, 2 nama pon boleh je tak dapat. Tp dah ketentuan yg nama kami dua2 pon naik. So syukur alhamdulillah sajelah. Puas hati jugaklah dapat 2 barang nie. Yang penting bagi kami, brg2 tersebut masih belum ada di rumah. Kalau dah ade, mcm boring sikitlah kan. Tp yg masalahnya skrg bile dh ade home theater (HT) nie, aku & habi dah poneng kepala pulak memikirkan mane nak cilok duit beli TV yg proper sket dr yg sedia ada. TV yg sedia ada tue kecik jer. PIL yg beli buat ada2. So kitorang mewarisi jelah bile dh ddk rumah tue. Klu xde HT nie bolehla delay lagi hajat nk beli TV LCD or Plasma or HD nih. But now rasa mcm kelakar giler dgn TV kecik tu pasang HT canggih manggih. Tak sesuai betol wa cakap lu. Kekeke. So smlm cuma buka packaging saje. Tak connect lagi wayar ke TV etc.

Aku membayangkan alang2 nak beli TV yg besh, bantai jelah beli HD teros. Boleh tukar Astro Beyond skali kan bang? Kekeke. Dapat yg 32" pon dah cukup besar bagi aku. Besar2 sangat rasa mcm tak puas tgk pon ada. Tak berkenan pulak aku. Masalahnya dimana mau kami cilok ongkosnya???? At least kene ada around $1,500 +-. Ade sape2 nak sedekah TV besar kat kami tak? Hihihi =B. Bile fikir pasal duit, mesti teringat duit kereta guwe lagi bape bulan nak habis bayar sebelom Yahoooooo!!! Merdeka!!! =D Cepatlah tahun depan..cepatlah 2011. Guwe mau bebas dari hutang kereta setelah berhempas pulas selama 7 tahun. Insyallah, amin.

Nota tgn: Ekceli klu beli TV HD by installment takde masalah sgt. Tak payahlah beli cash kali nie yer habi.  Kite perlukan cepat sbb dh ade HT (mcm x logik je kekeke). Kesian Naurah tgk Noddy dlm TV kecik jer. Biarlah dia tgk Noddy feeling mcm tgk dalam pawagam. (gune nama Naurah maybe akn berjaya! =B)

TV HD idaman kami =B

Popular Posts