Serabot

Lately otak agak serabot. Jiwa pon kacau. Macam2 yg aku fikirkan. Ttg anak yg tak sembuh2 penyakitnya. Ttg hal2 membabitkan kewangan yg stp bln menjelma. Sgt2 menguji ketabahan & kesabaran. Sometimes rasa sgt letih. Fizikal & minda. Kdg2 rasa nak lari je dari masalah. Pergi baring2 tepi laut dgn Naurah & habi. dengar deruan ombak, burung2 berkicau. Bestnya. Tp boleh mimpi jelah kan. Realitinya Naurah masih blm btl2 sembuh chicken poxnya. Tuntutan kewangan masih tetap perlu disettlekan. Lari ke mana pon, sudahnya kene kembali ke alam realiti jugak. Hrpnya my mom sudah blh keluar dari hospital hari nie. Dia admitted hari Jumaat lepas sbb tekanan darah tggi & kencing manis yg tak normal. Bahana makan daging korban byk sgt (kata my Abah). Smlm called Kak Ya, dia ckp mak punya condition sdh stable. Syukur Alhamdulillah. See! Byk kan dugaan utk aku di akhir2 tahun nie. Mane tak serabot otak dibuatnye. -__-

Skrg nie aku cuma nak balik rumah kt Salak. Kembali menjalani rutin hidup yg normal. Sdh rindu pd hidup kami yg ber-3. Tp keadaan kesihatan Naurah blm mengizinkan. Takut hantar kt nursery, berjangkit kt bdk2 sane pulak. Tak baik mcm tue kan? Rasanya mmg minggu nie akn dihabiskan di rmh in law jugalah. Bg Naurah betul2 sembuh & sihat. Next week lah hntr dia semula ke nursery. Tak sabarnya....

Popular Posts