TBL - My Review

 *kredit to pakcik google

Malam td tgk the Biggest Loser dgn habi. Episode kali nie agak lain drp episod yg sblm2nya. Mule2 mcm nk tgk kejap jer. Tp bile ade 'twist' sket, rasa mcm menarik & tertarik la pulak. End up both of us tgk sampai habis. Pkl 11pm baru angkut Naurah naik atas. Kesian dak tecik tue. Huhuh.

Ade sorang contestant ppn nie. Nama dia aku lupe pulak. Kui kui. Tp cerita dia mmg menyedihkan betul. Kisah mcm mane dia boleh jd obese sampai mcm tue sekali. Dia kata 2 years ago, his husband, her 5 years old doter & 3 months old baby boy had an accident just 5 miles from her house. Dan mereka kesemuanya meninggal dunia. Perghh..sedih giler. Masa dia cerita kisah dia nie, semua contestants lain menangis & ada yg sampai ternganga mulut dgr cerita dia. Mmg sgt sgt menyedihkan la ceritanya. 

So after kematian diorang semua, tu yg dia stressed out. Makan utk hilangkan tension. Dia mcm dah tak sayang pd diri dia sbb dia dah tak ada apa2 lagi. Semua org yg dia sayang dah tinggalkan dia. End up jadilah badan dia obese mcm skrg. I try to imagined if i'm in her shoes . Perghh...mcm x sanggup nak bayangkan beb! Serius.

Cerita dia nie mcm menjadi inspirasi pd contestants yg lain. Mcm mana dia masih boleh teruskan hidup dia after that tragedy etc. Mostly all contestants pon ada cerita sedih masing2. Ada jugak yg mmg ada masalah dr kecik sampai la ke besor. Semuanya menjadi sumber inspirasi bg diri masing2.

Contestants Season 8 nie aku tgk lebih kuat bonding nya with each others. Mcm mlm td, 1 team nie sanggup merelakan diri diorang di undi keluar dr program sbb nak bagi laluan pd 1 female contestant yg merupakan peserta paling berat pernah The Biggest Loser amek. Ppn ok! Bkn lelaki. Nama dia Shay klu x salah aku. Dia nie kira org susah la. Miskin. So dia kata dia mmg susah nk turunkan berat if dia keluar. Dia x mampu nk g gym & buat mknn yg sihat utk diri dia. Lgpn masih byk berat yg dia kena buang. Tanpa bantuan Bob & Jillian, dia tak yakin dpt atasi masalah obesiti dia tuh.

So red team, 2 org lelaki yg jg jatuh di bwh garisan kuning, suruh peserta lain vote diorang keluar. Sbbnya diorang yakin dgn support system yg diorang ada di rumah. They make sacrifice for Shay to stay. Baik kan? Di penghujung rancangan, ada tunjuk 2 mamat nie dah turun byk kilo jugak lah. Yg the black guy tue siap masok kickboxing & nmpk dah mcm org normal. Tak nmpk gemuk dah. Mcm tough arr. Pastu dia dah couple dgn peserta ppn pertama yg terkeluar. Sama2 buat work out utk turunkan berat. How sweet =)

p/s: penulis mmg inspired  by all the contestants. tp bile x tahan lapo bahan jugak ape yg ade. x kuat semangat lansong! cett

Popular Posts