My Hectic Weekend

Ayah teman Naurah tengok fish dlm pond
Part of my siblings. Yg tunjuk peace tu Anje, Mak tengah makan, yg laki the youngest one Hirraz & yg paling dekat dengan camera Lisa yg baru bersalin bln 11 yg lepas
Anak Lisa. Abu Bakar As Siddique. 3 months old. Fully breastfeed. Demok tak? Berat dia dah nak sama dgn Naurah skrg. 7kg okeh! Naurah berat 500gram je dr Abu Bakar -___-
Now baru ade pic Ibu. Hehe. Ayah tgh nk suap Naurah nasi minyak. Ibu nk suap kuih tepung pelita. Teka mana 1 Naurah suka? Jwpn: nasi minyak. teros soh Pak Su Naurah amekkan sepinggan. mkn nasi kosong jer pon sodap kan Naurah?
My big bro Eddy & his wife Ann
Hero my bro. Emriel Syahran a.k.a Ayan
Anak dara kene duduk dgn Ayah. Anak jantan kena duduk dengan Ibu. Gambar ini menerangkan begitu yer kawan-kawan sekalian =B
Ini Ibu mithali. Ibu sejati. Hahaha. Ye ker Naurah? =P

Last weekend pd hari Sabtu kami telah attend akad nikah my kazen at Sagil, Tangkak, Johor. Seb baek habi dah ok sket dr ceri beri dia the day before. So dptlah joined most of my family members ke sana. Abah bertolak dari Linggiu. Kak Ya tumpang family Abg Eddy from KL & us from Sepang. Family Kak Lin kt Senawang jer yang tak join. Ada agenda lain kot.

Apa2 pon family kami berkumpul jer dah cukup memeriahkan majlis. Dok bersembang atr kami sekeluarga je tak bape nak hirau sedara mara yg lain. Yelah, kami adik beradik nak berkumpul pon susah. So dapat peluang kumpul mcm nie walau bukan di rumah sndiri, peluang haruslah digunakan sepenuhnya.

Pas abes majlis, kami semua gerak ke my house. Last minute decision tuh. Abg Eddy singgah kejap je pastu teros balik KL. Kak Ya flight ke Gurun, Kedah hari Ahad. So dia pon with my parents yg bbrp siblings yg lain bermalam di rumah kami. Havoc. Best sekali sekala rumah penuh dgn manusia. Eventho rumah jd mcm tongkang pecah, later boleh kemas takde hal. Dpt sembang2 pastu makan ramai2. So heaven.

Ahad sebelum my parents bertolak balik ke Linggiu, sempat kami shopping sikit kat Tesco Nilai yg kebetulan hari pertama dibuka. Orang tersangatlah ramai oke! Aku rasa mcm ade jualan penghabisan stok pon ade. Semua org kalo boleh nk clearkan semua brg2 yg ada dlm tesco tuh. Gila sungguh! Seb baek KFC tak crowded sgt. So kami semua lunch kat situ jer sebelum we said goodbye to each other.

Minggu yang penat & padat. Tapi sungguh berbaloi-baloi. I love my family =)

Popular Posts