Akhirnyaa....

Wahh..gembira je rasa nak update kat sini pasal duit kereta JHT utk full settlement dah boleh buat utk gaji bulan nie. Yeayyy!! Selok la bila dgr pegawai bank tu kata kena bayo RM800+ jer lagi utk semuanya. Happynya rasa. 7 tahun beb bayo kete JHT nie $580 sebulan. Dah suku gaji dia makan. Mmg sabo jelah banyak-banyak. Akhirnya kesabaranku hampir berbalas. Nak jadi hak milik dah. Harta besar pertama aku. Lepas nie bleh la berangan nak beli rumah pulak kan? Hehehe.

Tapi yang kurang bestnya insurans kereta JHT pon nak tamat bulan depan. Makanya gaji bulan nie dah kena asing siap-siap dalam $300+ utk premiumnya. So kalo nak settlekan installment kereta bersama insurans, koman-koman kena ada around $1200 gitu. Adoii...setepek kena kat dahi. Ada 2 choice samada  bayo kereta bulan depan mcm biasa lagi $300+ or keluarkan saving sket utk settlekan semuanya. Di sbbkan aku selok nak announce kete JHT dah habis bayo, makanya aku memilih utk kuar saving sket utk top up mana yg tak cukup. Saving tu bleh naik balik sbb mmg potong gaji tiap-tiap bulan. Ape ade hal kan? Hihi

Kalo ada apa2 emergency, saving habi banyak. Ekekeke =p Nama pon suami isteri. Kenalah ada sikap tolong menolong. Ye dak? Hwahaha =p

Dgn berakhirnya bayo duit kete bulan2 nie, dapatlah aku mempercepatkan proses potongan gaji utk akaun Tabung Haji mak, abah & Naurah. Seronok pulak rasanya. Hehe. Pastu ada balance lebih lagi tu nak tolong ringankan beban habi dalam hal-hal pembayaran bil. Maybe bleh offer bayokan bil Astro kot. Kalo bil api bahaya sbb kkdg kena bayo banyak. Kalo bil  Astro statik sket. Sama je tiap2 bulan. Nak tolong pon masih berkira lagi kan? Hahaha =B

Pastu balance lagi tu buat belanja bulanan ajelah. Buat beli brg deco rumah ker or kumpul buat beli tv beso. Dah boring pulak rasa tgk tv kecik. Alasan nk membazir duit...T_T



Popular Posts