Al Hijab

Ok. Tetibe aku rasa nak cerita pasal kisah mistik. Ehh, hari tu aku tgk citer Al Hijab arahan Pierre Andre tuh. Tengok kat laptop habi jer sbb dia ada copy dr kawan dia. Gambo cantet ahh. Suke. Hehe.

Masa nie Nur Fathia kt sebelah tu is hantu sbnrnya...wuwuwu

Awal-awal citer je dah kecut perot la jugak. Eventho mula-mula cam blur apasal tiba-tiba cerita kat tgh jalan raya kiri kanan hutan tebal kan? Tp mmg ngeri ahh. Heee. Citernya laki tu ngn wife dia kot asek pusing-pusing kat jalan yang sama aje. Skali nampak 1 kereta ada 3 org lelaki bujang. Tgh nyembang kat luar tepi kete deme. Dlm kete deme tu kt tmpt ddk belakang ada sorang ppn tp kepalanya berselubung kain kuning. Kire tak nampak muka lahh...

So laki tu pon keluar tinggal bini dia sorang dlm kereta. Dia tnya bdk 3 org tu ape halnya? Deme pon rupanya mengalami masalah yg sama cam laki tu. Asyik pusing-pusing sampai kat tempat yg sama jer. Pastu deme cerita yg deme dlm perjalanan nk bwk gf kwn deme g berubat kt tempat sekian-sekian. Gf kwn deme tu asyik kena rasuk aje. Tup tup jd macam tue. Tak jumpa jalan keluar. Maybe ada kena mengena dgn ppn tu la kot katanya.

Tgh sembang-sembang, tetibe dengar suara hilaian ppn cam pontianak kot. Teros lari pecot ah deme semua ke depan. Lari bkn sbb takot. Tp cam nk carik arah mana dtg suara tu. Cam x logik pulak. Kalo aku lari sbb takot adelah. Hahaha. Pastu kire deme dah kedepan jauh la kan. Tinggal bini laki tu sorang-sorang dlm kereta. Gilo ah. Sape tak takot kan? Kalo laki aku buat gitu, mmg nahas la dia! grrrr....

Tetibe wife tu nmpk ppn yg ddk dlm kereta kt depan dia berselubung kain tu keluar kereta. Perghhh...cuak giler dah aku time nie. Tarik Naurah ajak teman tengok sana. Seb baek budak tu pon layan ddk baek tgk sekali. Mmg boleh diharap anak aku sorang tuh ^_^ Habi time tu tgh layan tv dh gelak-gelak tgk aku pengecut gila. Padahal tgk time siang buta pukul 3ptg lebih. Whahaha =P

Ok. Pastu ppn yg berselubung tu buat ape taw. Dia menari cam tarian orang Indonesia tuh. Huu..memang terbaek la. Sambil bunyi music latar tu cam gamelan kan. Seram beb! Wife dlm kete tu dah seram giler. Dia tutup muka & mata dia baca Al Fatihah. Habis baca, dia pon bukak mata skali tgk ppn selubung kain kuning tu dah takde. Whoaaa!! Giler suspen wa cakap lu! Wife tu pon cuak dah la...dia cam tercarik-carik mana pergi ppn tu. Skali tiba-tiba ada tepi cermin kereta dia dok jenguk gitu.

Wuuu..ppn tu pon ape lagi. Menjerit gile ah dia. Tup tup ppn tu dah kat kerusi belakang kereta dia. Waaaa!!!!! Nie kalo x salah aku la. Takot termasok scene lain pulak kan? Hahahha. Hampeh.

Pastu switch scene laki ppn tu pulak. Baru dia teringat wife dia tinggal sorang2 dlm kereta. What the....grrrr. Pegi-pegi je kt kereta dia, tgk pintu kereta terbukak tp wife dia dh takde. Ppn yg kena rasuk pon dah takde. Mana deme????

Ok. Sampai situ jer ceritanya. Rupa-rupanya pengarah filem sama penulis skrip tgh diskas psl skrip citer seram terbaru...barulah start cerita ada Pierre Andre sbg heronya & Nur Fathia sbg heroinnya. Sekian, terima kasih.

p/s: mula2 ingat nk cerita psl kisah mistik diri aku sndiri. tup tup teringat psl citer al hijab ni. teros lari dr idea asal hehe




Popular Posts