Marhaban Bikum & Tutti Frutti, Nilai

Semalam balik keje amek Naurah kat nursery. MIL ade kursus semalam & hari nie. Naurah bukan suka kalo balik dgn Anje. Manjang melalak sampai sedu sedan. Kesian aku nengoknya. Pengasuh lain pon cakap-cakap semalam yang Naurah kata taknak balik dgn Cik Anje dia. Huhu. Alah, adik aku tu bukannya suka budak-budak sgt pon sebenarnya. Aku tawu sangat perangai dia tuh. Malas nk komen banyak. Nanti dia ada anak sendirik tawulah macam mana. 


So alang-alang dah amek Naurah, terus aje lajak ke Dataran Nilai. Nak try pekena nasi Arab kat restoran sana. Marhaban Bikum namanya. Sadly orang melayu masak nasi arab macam tak feel arabic lansong. Hohoho. Sorry to say la kan. I only write the truth. And the truth is painful sometimes. Ekeke. So aku tak recommend lah for those yang teringin nk makan nasi arab mencuba di sana. Way much better makan kat Marhaba yang aku cerita hari tu. Price pon tak murah sangat kat Marhaban Bikum neh. Kabsa Lamb RM14, Kabsa Chicken RM12. Lagi best Marhaba with Mendi Chicken RM10, Hanith Chicken RM10. So lu pk la sendiri~

Naurah @ Marhaban Bikum. Seb baek dia makan nasi arab tu banyak jugak. Bdk nie mmg gemor nasi berperisa neh ^_^

Lepas makan, bawak Naurah g main kat playground Giant, Nilai tuh. Kalo luor hujan renyai. So kenalah carik indoor game. Pas solat Maghrib, ada sorang pompuan tu g masok Watson beli pencil eyeliner brand Maybeline. Sape ntah. HAHAHA. Jalan-jalan lagi masok kedai kasot pulak. Beli kasut RM9.95 utk Naurah sbb masa amek kt nursery budak tu tak berkasut. Jakun ah budak tu kejap asyik jalan mandang ke kasut. Kuikui. On the way keluar Giant, ada sorang hamba Allah hulur sebuah buku bercorak keagamaan. Lepas belek-belek, rasa macam tak interested pastu nak pulangkan balik. Sekali hamba Allah tu ckp kalo taknak bg duit pon takpe. Mmg diberikan saja buku tue. Teros rasa cam tak best tak bg apa-apa. Hulur RM5. HUHU.

Menuju ke kereta, Naurah lari-lari. Tetibe jatuh lagi. Lately kerap sgt jatuh. Aku terfikir yang bukan-bukan. Harap tekaan aku salah. So budak tu menangis melalak kat situ. Pujuk dia dgn g makan kat Tutti Frutti. Beli 1 cup RM12.70. Kali nie Ibu belanja Naurah sama Ayah. Habi first time makan tuh. Hehe. Dia tak teruja pong. Nama pon lelaki. Mana minat sgt eskrem-eskrem neh =P

Memang dah power buat peace =B *Mika ado? kekeke
Nice interior design
RM12.70

Hambek! Sampai 2 sudu ko...HAHAHA
Orang tak gemor eskrem makan mmg camni =P


Popular Posts