Nuffs

Wednesday, December 14, 2011

Popia Nestum Chocolate

1) Malas nak gulung dengan straw. What I did, gulung popia cam nak buat popia berinti tuh, lipat segitiga, kiri kanan lipat dalam & gulung. Tu pasal dia jadi gemok hehe. Pastu bolehlah gunting menyerong.
2) Panaskan minyak & goreng secukup rasa =P
3) Dah siap goreng, toskan dgn tissue bg tak berminyak & masok dalam balang.
4) Aku gunakan Nestum Chocolate. Derhaka sikit kat resipi gini takpe kan sifoo? =B Sebab anak dara den gemor sangat benda yang rasa coklat. So amek nestum, letak gula sikit & kisar sampai halus. Tuang atas popia, goncang-goncang balang & sedia utk dimakan. Sangat mudah kan? ^_^

Honestly Naurah memang suka makan popia nestum coklat neh. Pagi tadi siap bawak bekal sebekas kecik ke nursery. Dia yang mintak. Siap pegang erat bekal sampai ke nursery. At the same time dah balun 2-3 potong dalam kereta. Thanks to mek kontan Na kita  utk resipi yang mudah & sedap neh. Balang dah tinggal separuh saja isinya. Maybe kena buat lagi nanti as a titbits for Naurah since she loves it so much =)



My Radio

Nuff Nuff