Kuantan Day 2 Another Half

Lupe nak cerita lepas breakfast kat hotel sentral, jalan-jalan dekat padang depan tu. Ada orang main bola sepak. Pastu ade gak jualan ape ntah pepagi tuh. Nampak cam jual wallet, tali pinggang etc. Dataran Kuantan ape org panggil situ? Entah. Aku cipta nama baru pulak. Hahahha.

Saje lepak-lepak pagi-pagi tu sebab redup aje kt situ. Naurah pon main lari-lari sbb luas aje tempat parking kereta tu. Kosong tak banyak kenderaan lg. Maklom ler hari cuti. Hehe. Sempat la baca habis paper metro kt situ. Pastu matahari naik teros chow sin & kemas beg baju semua ready to check out.

Nah! Saksikan gambo masa kat Telok Chempedak. Seb baek dpt idea pegi sini taw! Rugi kalo tak singgah eventho matahari tgh terpacak atas kepala time tuh. Dekat dalam 15 minit aje dr hotel. Jalan kat Kuantan nie tak susah mana. Ikot aje signboard. Tak masalah nk jumpa tempat. Sampai sana orang adalah ramai. Seb baek senang je dpt parking bwh pokok redup. Kalo tempat panas, Naurah menggelupur takmo naik kete taw! Puteri lilin habis. Nyampah mak! Kalo panas jugak, cepat je ckp " nak ekon ". VIP sungguh...

Gambo nie boleh letak besor2 sket. Hahahha....


Entah nape eventho berat memang sah-sah bertambah sbb byk makan, tp rasa selesa pulak nk tepek gambo-gambo penuh masa g holiday Kuantan neh. Adakah sbb pemakaian shawl juga? Hohoho. Camne geng? Ok tak aku pakai shawl? Aku tawu la lilit tak bape nak otai lagi. Tapi sbb tujuan utama aku cuba pakai shawl pon sbnrnya utk dapatkan tudung labuh menutup penuh dada aje. Since bawal bidang besar mahal sgt kan? Hehehe. So pd aku asal tutup dada labuh gitu, dah cukop baek lah. Pastu selesa. Lilit ketat-ketat kt leher nak tercekik aku dibuatnya. Hahahha.

Kitorang lunch kat gerai area situ aje. Ada 1 kejadian pelik berlaku dimana masa nak bayor rege makanan, makcik situ kata ada family yg makan depan kitorang & dah blah pon masa tu sudah bayarkan rege makanan kami juga. o_O????? Pelik nape orang tu bayorkan. Family ada anak lelaki 2-3 org paling besar dlm darjah 4 gitu. Udah ler tak kenal. Rasa mcm tak logik sangat. So makcik tu pon taknak dah amek duit kami & kami anggap itu rezeki kami ajelah utk hari tu. Kejadian yang pelik tp benar. Hehe. Terima kasih jelah siapa pon yang belanja kami makan sbnrnya masa tu. Moga murah rezeki kamu =)

Dekat kan? ^_^

Mula-mula kat sini

Tak lama je dah kat sini =P

Lepas makan, teruskan perjalanan ke Pantai Cherating. Check in Holiday Villa dalam pukul 2.10ptg gitu. Ngam-ngam sui. Hohoho. Bilik luas standard deluxe ahh. It just that perabot dalam semua dah lama. Memang nampak lama la barang-barangnya. Patot dh boleh lelong beli yg baru aje. Yang bestnya bilik ground floor tak payah naik tangga & betul-betul berdepan dgn swimming pool. Tu yang menggelenyar Naurah nak g mandi baru-baru sampai tuh. Nangis-nangis macam hape jer. Pdhal panas gila masa tu. Takkan nk bg mandi kan? Last-last bwk dia pegi keluar carik makanan semua. End up beli pelampung angry birds n gadgets nk korek-korek pasir. Lps tu baru la dia ok moodnya. Lapo gaknye sbb lunch tu dia taknak mkn lagi.

Bila nampak dah redup sikit, dalam pukul 5.15ptg gitu ajak dia mandi kolam. Tetibe ada sms masok ada orang ajak pegi Pantai Balok. Kesian pulak Naurah dah salin swimming suit. So bg dia mandi 15 minit, pastu aku cilok angkat dia dr kolam, balut towel, gerak to Pantai Balok. Seb baek x ngamok sbb mmg dia tgh syok mandi masa tu. Hahahha. 20 minit perjalanan aje dr hotel. Orang yg ngajok pulak lambat. 6.30ptg baru nampak hegeh-hegeh angkut bakul n tikar bagai. Dapat la beramas mesra lebih kurang 40 minit kot. Ker 30 minit jer? T_T Tak puas sgt. Tp ok la at least jumpa. Dah tak kerek sgt dah orang tu. Wakakaka

Thanks Na sbb bg kek karamel, dress kuning, buah stoberi+jambu & jajan ke Naurah. Mak bapak tumpang tuah anak sekali. Hehehe. Next month mu kena datang sini okeh! Nak balas hadiah Mika yg dah beli tapi tertinggal tuh T_T

Ehh! Jumpe budak Mia sepupu Mika yang suke geget jari orang tuh. Comel aje. Tp kalo ingat bab geget, teros rasa tak comel sangat. HAHAHA.


Alolo abam sipu2 duduk. Cer tgk anak dara 2 tu camne? Hahahha...
Ini dia gambo yang ditunggu-tunggu. Yeehaaaa!!! Bukti da sampai Kuantan taw nie..hehehe...

Pas dah pelok cium habes, masing-masing gerak dah la. Na balik rumah dia. Aku n habi g singgang warung cari makan malam pulak. Hehehe. Ok. Stop sini la sebab byk dah gambo. Tak larat nk tunggu lagi. Sambong esok okeh! Mau kena sumpah aku dengan orang Kuantan sat g neh...ahahahha...lariiiikkkkkkk!!!!




Popular Posts