Nasi Kuning Sabah For Dinner

Terliur punya pasal tengok Na asyik buat NKS, akhirnya semalam aku ambil keputusan nak try jugak buat. Maklumlah mak sekarang dah ada periuk kukus khennnn ^^

Cumanya ayam tak beli utk stok lauk minggu ni. So mak tukarkan ayam sambal kepada ikan kerisi sambal ekeke. Pastu goreng kailan & siap! Memula ingat nak rebus telur macam Na buat. Tapi masa dah semakin suntuk menghampiri azan Maghrib. So cancel ajelah. 2 lauk je pon dah sokay sangat. Kenyam, terima kasih Allah.

Habi kata OK. Kalau tanya dia, semuanya OK. Cer lah cakap sedapnyerrrrr!!! Tak pandai amek hati bini lah dia tu bab masakan neh. Tp masa dia masuk dapur time tgh kukus nasi dia cakap ' wanginya bau.....'. Kembang hati rasa. Bukan susah pon nak hepi kan hati bini wahai suami ku....Tp aku tak rasa dia tawu aku suka dia ckp macam tu. Knowing him lahhhh + +

Sape nak resipi ni silalah ke blog Na yerp. Tak kuase ah nak tulis kat sini. So enjoice jelah the piccas. Hari ni mak cuti berpuasa. So bolehlah tepek gambo makanan di pagi hari. Salam Jummuah semua ^^


The dinner
The nasi
The periuk kukus as Na requested to see - 30cm





Popular Posts