Kesihatan Penulis

Alhamdulillah akhirnya dpt kekuatan utk update serba sikit ttg keadaan diri penulis. 

Syukur kandungan sudah pun masuk 4 bulan. Khamis lepas aku buat check up pertama kalinya officially di Annur Specialist. Tak sangka blood pressure sgt tinggi & doc suggest utk masuk ward selama sehari utk stablekan bp. So buat pertama kalinya aku makan ubat drh tinggi dlm dose kecik 5mg sekali makan 2X sehari. Jumaat discharged tp doc suruh rest kt rumah sampai hari Rabu. Maklumlah nk bg badan serasi dgn ubat bukan sekelip mata aje. Selalunya aku dpt migraine plk after consumed the ubat. Selera makan pn so-so aje. Ddk rumah bkn hepi-hepi hu ha kesana sini. Totally berkurung & rehat. Paling kuat cuma sidai baju, masak & basuh pinggan. Itu pn dgn susah payah sekali T_T

Doc Fatimah sgt upset dgn keadaan kesihatan aku. Pjg lebar kami laki bini kena ceramah hari tu. Sampai terngiang-ngiang sokmo kata-kata doc kat telinga aku. Mmg rasa bersalah buat diri jd x sihat sampai mcm ni sekali. Tp serius aku pn xtau camne dh nak jaga makan tu semua. Blur. 

Risiko kali ni mmg lebih tinggi. Syukur baby masih OK takde masalah. Itu yg paling aku concern.  Being a doc of kos dia concern for both baby & mommy kan? Mmg padan la kena marah kaw-kaw huhu

Aku kdg pasrah aje dgn keadaan diri ni. Klu dh ajal, terima ajelah. Tp mengenangkan Naurah baby & suami tuelah yg rasa x boleh kot fikir gtu. Kesian diorang. So kena fight jugalah walau apa pun. Ikut nasihat doc spy keadaan aku OK.

Entahlah. Semuanya mmg bikin aku blur.

Tgh risau mc lama sgt. Bos for sure bising punya. Nyampah klu fikir psl kerja ni. Kan best klu dpt bos yg memahami. Aku jangkakan mc kali ni berlambak punya. Habis lahhh.....

Doakan kesihatan aku & baby ye kawan-kawan. Tahniah pd kengkawan yg +ve pregnant tu yer.







Popular Posts