My First 3D & 4D Scan

Hi all. I just came back from Annur for my first time 3D & 4D scanning session. Masa Naurah dulu tak buat pun sebab asyik bertangguh sampai dah tak relevan nak buat. Syukurlah semuanya normal aje utk dia. Takde apa yg membimbangkan. Lahirnya sempurna & sihat tubuh badan. That what matters most.

For adik baby kami merasakan ada keperluan utk melakukannya. Since pregnancy kali ni aku berdepan dgn lebih banyak komplikasi & doctor memang recommend utk buat. Kos buat 3D & 4D di Annur ialah RM240 with a CD. Kalau anda rajin boleh cari tempat lain yang lebih murah. Memang ada. Tapi aku & habi malas nak fikir banyak. Pergi ajelah tempat yang memang dah familiar. Cuma sediakan ajelah ongkosnya -.-"

Sejujurnya aku rasa buat detail scan ni memang menarik. Yang bagusnya pakar scan dah boleh detect sekiranya ada yang tidak normal pd baby yg masih dlm kandungan. Contoh if baby ada masalah jantung berlubang, memang dah boleh detect drp awal yer. Teruja bila tengok banyak organ dalaman baby dah mula terbentuk. Dah boleh nampak jantung, kidneys, otak & sebagainya.

Gender pun dah double confirmed. Its still a boy. Hahaha. Lebih jelas nampak pistol nya kali ini =P Muka adik baby pon dah nampak tapi terselindung dgn sebelah tangan yg diletakkan atas dahinya. Pakar scan tu kata tgh fikir mana nak pangkah utk PRU 13 akan datang ni nanti. Wakaka. Ade-ade aje lah.

Nampak hidung adik baby tinggi macam habi. Kalau ikut aku jadi mcm hidung orang jawa lah like Kakak Naurah. Hehehe. Other than that tak tawulah banyak ikut rupa aku or habi. Kita tunggu ajelah dah bersalin sok baru tau. Manelah tawu tetibe terkenan rupa Tom Cruise yg aku tgk kat cinema hari tu. Kemain. Hahaha. Kompius pulak semua orang nanti dibuatnya ^^

Overall pakar scan berpuas hati dgn keadaan adik baby. InsyaAllah semuanya normal. Thats good enough for us to hear. Moga adik baby terus membesar bagai johan & sihat tubuh badan. Amin.

# Jumaat ni appointment dgn Dr. Fatimah pulak. Half day lagi =D
## Nanti dah dpt CD boleh la share gambar adik baby kt sini. InsyaAllah.





Popular Posts