Skip to main content

Serai Cyberjaya Sebelum Berpuasa

Puasa hari pertama alhamdulillah dapat berbuka dengan mak abah yg dtg dr Johor ke rumah Kak Ya. Weekend yang lepas ni 2 hari berbuka di rumah in law. Weekend ni pulak ada orang tu dah ungkit bila nak belanja ribs kat TGI Friday. Ok fineeeee. Sabtu ni kita ronda Nilai 3 dulu cari baju kurung aku & Naurah. After that kita buka lah kat Alamanda nun.

Ritu sblm puasa habi belanja makan kt Serai, Cyberjaya. Takdelah sedap mana pun makan situ. Cuma tempat eksklusif lah. Pavlova dia memang sedak ah tak dinafikan. Berebut aku, habi & Naurah makan. Tau beli 2 potong. Bkn selalu habi tak suka ke dessert? -__-"

Sepatutnya aku yg belanja makan kat Serai tu. Tapi aku tak kuor duit lg kat ATM. So habi la yg kena bayor. Tak pasal-pasal je. Hahaha. Tu yang skrg asyik remind bile nak belanja makan ribs? Huh


Mint tea with ice cream vanilla on top

Dutch lady chocolate 456 bahaha

Banana smoothies ke ape tah ni. Sedakkkk

Naurah cilok air aku huhu

Cilok air habi plk. Tgk tu muka org tak rela mihmihh

Serai platter. Mine. So-so je

Heroine of the day. Naurah dah x sabor. Nazif tido dlm buggy masa ni

Habi punya.

Gambar tak edit nampak kelam aje. Gasak lah. Malas. Portion kat Serai ni takdelah banyak mana pun. Sebab aku & habi dedua mcm tak kenyang pun makan. Dah la lunch tu kitorang skip sbb nak makan beso malam kan. Lepas makan terus ke KL & habi makan nasi lagi kat rumah Kak Ya. Hahahaha. Sebbaek mak masak =P













Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Cari Bala

Nak cerita pasal lately addicted baca kisah seram kat Fiksyen Shasha end up sampai terbawak2 dalam mimpi pastu dah 2 malam kena tindih. Padan muka aku. So aku kena stop la kejap dari baca kisah2 dalam tu. Haihh...fikir2 balik baik aku baca buku Kisah Nabi ke baca terjemahan Al Quran ke kan. Hishh bongok betul lah diri sendiri ni haha. Baiklah, aku akan cuba utk insaf dalam hal ni. Moga Allah bg kekuatan. Amin.
Entah la sejak dulu2 mmg suka kisah2 misteri & seram ni. Tapi nak kata diri sendiri tu berani tidak juga. Aku declare diri aku biasa2 ajelah. Tak takut sangat, tak berani sangat. Tengah2. Orang kata begitulah sepatutnya diri kita ni kan dalam bab menghadapi kes2 begitu. Sebab walau ape pon kita kena takut Allah yang No.1 sekali. Depa pun makhluk Allah jugak. Allah yg ciptakan depa sebegitu rupa. Jadi kelebihan yg depa ada bab menakut2kan kita ni janganlah kita terlalu taksub sangat sampai tak ingat akan kuasa Allah yang lagi hebat itu.
Dulu2 masa aku masih dalam zaman jahil…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…