Aqiqah Nadim Zayydan

Aaaa takde idea nak update ape hari ni. Ok dah dapat dah. Nak cerita pasal Akikah Nadim weekend depan. Masa Naurah dulu buat kat Semenyih jugak. Nazif buat kat Johor. Now turn Nadim buat kat Semenyih balik lah. Lagipun sejak Kak Ya berhijrah ke Holland last year, rasa suram dah perasaan nak buat pape majlis kat Johor. Tonggak utama dah takde memang gitulah jadinya kan hehe. 

Last weekend tetibe Abg Eddy wassap kata nak join akikah Nadim & Marissa (anak my SIL). Yep kami buat sekali je akikah dengan Majlis Kesyukuran PIL nak pergi Umrah 20hb nanti with sorang my BIL. Jimat kos kan buat sekali harung je. Abg Eddy cuma nak join akikahkan Emaar je. So dia bayar kos kambing sekali dengan masak. 2 ekor kambing sekali masak total of RM2400. Sama je dengan apa yang kami bayar utk Nadim. Bezanya side Abg Eddy takde jemputan lah. Invite belah SIL family yang terdekat je.

Untuk goodies bag, aku & SIL share the cost. Aku bayar lebih sikitlah pasal lebih tua hehe. Tak kisahlah bab tu kan. Ada rezeki kita sama2 merasa. Disebabkan aku ni tersangatlah 'rajin' orangnya, maka aku dah order goodies bag for 150 pcs kat Yaya. Tolong kawan2 buat bisnes apa salahnya kan. Aku order jugak Puding Sedut from Hany. Tak banyak lah pasal bajet ciput. Buat tambah2 je dalam 100 bekas.

So majlis akikah ni nanti ada 5 ekor kambing akan dijamu pada semua tetamu. Ada jugalah lauk pauk lain. FIL yang settlekan bab makan ni. Jemputan dalam 250 orang. Gaya macam besar-besaran aje ork huhu. Yelah saudara mara PIL ramai. Tambah dengan jemputan dari belah kami & BIL bagai. Kawan office, kawan wassap, kawan blogger semuanya ada.

Aku pun tengah memikir ni sape2 lagi kengkawan yang belum di invite kot tercicir pulak. Maklom urat dah banyak putus, pelupa sangat skrg ni. Kengkawan blogger if baca entry ni & rasa nak datang on 13/2 Sabtu nanti silalah roger di FB messenger yer. Takpun emel sitisharena@gmail.com. Anda dialu-alukan datang memeriahkan majlis =)

Budak dobot bot bot





Popular Posts