Anak Tak Sihat

Musim tak sihat anak-anak. Nadim sejak umur 6 bln keatas dah kerap pulak flu & demam. Sebelum tu kebal dia takde pun sakit singgah. Now dah welcome mata panda to my life. Alahai...rasa tak larat naw tua-tua ni nak hadap anak tak sihat. Ahh senang kata badan dah sizen, banyak benda pun lemau je nak hadap.

Tetibe teringat lately kan bila aku check blood pressure, nampak dah ada result yang positif than before. Maybe sebab makan tu berpantang sikit, so BP tu jadi elok skek. Before this sokmo la 130+ atas, 90+ atas. Now atas masih 130+ tapi tak masalah sangat la kan pasal bawah yg lg penting. Bawah skrg dah below 90. Alhamdulillah. Sebelum puasa dah gitu, bulan puasa apetah lagi pasal proses toxin byk berlaku so makin sihat la badan agaknye. Cuma itulah badan lemau pasal kurang rehat. Super duper penat lah anak dah 3 ni. Rasa mcm dah ramai sangat anak bila 3 orang ni. Aihh mmg tak daya dah la nak menambah lagi. 

Now berulang la Semenyih- Cyberjaya kejap sampai Nadim & Nazif sihat skek sblm anto taska Khamis nanti. Sebbaek esok cuti Nuzul Quran, so dapatla balik rumah sendiri jaga deme. Rabu tu plannya nak settlekan cat rumah kat living room tu. Tak bergerak since last aku cat b4 puasa ritu. Takkan pulak nak beraya dengan cat x siap gitu hahaha. Itulah taktik aku cat sikit dulu ritu. Sbb nak xnak habi kena gak sudahkan cat. Kalau aku x start, even cat dah beli, boleh jadi tahun depan baru dia nak cat wahahaha. Kenal sangat dah peel laki sendiri. So kenalah kita ni bijak skek daripada dia bab2 ni =P

7 bulan - Nadim Zayydan

1 tahun 3 bulan - Emaar Shaaz

Sebaya tapi banyak beza haaa. Sepupunya dah berlari, dia merangkak pun belum kahkahhh...





Popular Posts