Misi Rotterdam : Rotterdam City aka Linjbaan

Since apartment Kak Ya memang dekat tengah bandar Rotterdam, hari ke-4 aku & Iz decided utk round sekitar situ je dulu dengan budak-budak. Maklomlah kaki dah penat shopping kat Primark hari sebelumnya kan. Rugilah kalau tak tour Rotterdam City itself kan? Actually kami ada beli tourist card yg membolehkan kami travel using tram & metro all day long & masuk ke sekian2 tempat menarik kat Rotterdam dengan harga korting (diskaun). Kami beli pass for 2 hari & syaratnya 2 hari tu kena beturut. Cth Selasa & Rabu or Khamis & Jumaat. Begitu. Lepas fikir panjang, we decided utk gunakan kad tu next weeknya. This week kita chillax dululah amek mood.











Lepas pusing2 kat Linjbaan, kitorang patah balik ke area apartment Kak Ya utk berehat kejap & solat Zohor. After that turun balik hari Selasa ada Pasar Tani hebat yang panjang. Kami tiba dah hujung waktu so banyak dah kedai buah buat sale clearance buah. Murah sangat lah 3 bekas besar stoberi harga 1 euro. 6 biji mangga India pun 1 euro. Besar2 pulak tu. Cherry 3 bekas pun 1 euro. Homaiii, memang kenyang makan buah ajelah kat sane huhu. Beli2 buah pastu berjalan ke mencari 1 park yang Kak Ya kata dia pernah nampak rabbit liar berlarian.







Separuh jalan sempot semua orang. HAHAHA. Budak2 pun letih so kami lepak 1 park awam snap2 pic. Tak larat dah nak berjalan semuanya. Park biasa2 pun lawa dah huhu. Jadilah asal budak2 happy dapat main kat playground.






Hari Rabu misi ke Primark semula membeli baju bajan kiriman kawan2. Adalah a few pics snap lagi kat sana. This time kami je Kak Ya kerja huhu.


Lawak gambo Naurah ni hahaha penakot pulak

Ni je pic dia bertenang. Lpstu soh snap lagi xmo dah akaka

Budak ni pun sama takot. Terus nak berdokong dgn ayah

Dinosor tu semua boleh gerak2. Tu pasal takot lebih

Muka takot
So itulah dia rangkuman hari Selasa & Rabu our first week di sana. Jumpa lagi!








Popular Posts