Skip to main content

10 Months Nadim Zayydan

Sejak Nadim dah masuk 9 bulan dan semalam genap 10 bulan, nampak sangat lah budak tu makin bijak. I am enjoying my time now with him thinking that inilah anak terakhir aku, I will cherish this moments forever & never gonna regret it, InsyaAllah. Menyesal la kot agak-agak memang Nadim lah anak bongsu utk aku & Iz, kenalah fully embrace moments bermain dengan baby ni kan. Lepas ni rindu baby caner pon idokler aku nak get pregnant lagi. Main dengan baby orang lain je huhu

Aku kalau dengan anak yang masih baby memang attach sungguh. Boleh kata I am good with babies but worse with toddler HAHAHA. Mengaku ni. Sebab sekarang ni aku rasa nak naik hijau muka melayan peel si Nazif. Bilalah nak habis peel annoying dia tu. Penat lah nak marah-marah. Aku sendiri pun tak suka menjerit marah anak macam hape je. Tapi payah sangat rasanya nak sabar dengan karenah budak tu. Tak makan saman langsung!

Ok berbalik pada cerita Nadim.  Nak mengingat kembali moments mengadap peel Nazif pun aku rasa stress sambil menaip ni. Hahaha. Boleh naik darah berkumpol semua kat kepala. Meletop kebabom kehkeh. Nadim....ah makin cheeky budak ni. Dah la comel suka senyum2 mwahaha. Kalau bawak dia memana, biasa sangat dah orang tegur or memain dengan dia. Macam ada anak selebriti lak rasa. Jenis tak takut orang, so dia suka gelak2 sengih bila orang agah. Aku rasa antara 3 orang anak memang Nadim la paling ramai orang suka. Agak macam ada rupa anak mat saleh skek kot hasil g Holland ritu? Bwahaha ape kena mengena. Tak kisahlah hidung jawa pun yer =P




Dah itu jelah nak tulis hahaha. Babai.

(tak tahan nk g toilet sebenarnya hahaha)





Popular posts from this blog

JJCM Tempat Makan Best Di Batu Pahat (Last Day)

Memule kan aku memang dah tak larat sangat nak keluar lagi malam tu for dinner. Sakit pinggang dah datang. Itulah habuannya bila sopim kat Parkson tak hengat donia. Jalan banyak kemain lagi macamkan awak tu sihat sangat. Tapi benda dah jadi, nyesal pun tak guna. Bila tanya habi dia boleh tak keluar sorang tapaukan je? Kemain tarik muka pasal tahu kena beratur panjang kat Restoran Nasi Lemak Cik Chom yang viral tu. Ditambah pulak Nazif kata nak ikut Ayah. Haih...sabor jelah kite.
So kuatkan semangat, gagahkan diri bersiap and keluar semuanya. Sampai je memang tak pernah tak beratur orangnya. Lepas dapat meja, habi beratur & aku layan budak-budak. Dalam 40minit jugaklah nak sampai turn habi. 
Kami order 3 jenis lauk. Sotong King, Ikan Siakap & Ayam. Semuanya digoreng yer. Nasi lemaknya lembut & cukup rasa. Sambalnya kurang pedas tapi tak cukup perasa kat tekak aku. If tambah manis & masin sikit lagi baru power. Sotong King & Ayam cukup rasa. Sedap. Ikan siakap je ba…

Menjelang 2017

Tak berapa hari je lagi nak masuk tahun 2017. Berubah lagi rutin harian kehidupan and I am looking forward to that eventho ia bermakna lebih cabaran buat aku especially bab kena bangun tido awal HEHEHE. Since sebulan ni dah start bangun 6pagi sebab nak sediakan bekalan makanan kesihatan aku tu, rasanya its about time lah kan dengan rutin baru yang akan menjelma ni. Syukur takde masalah dah nak bangun pukul 6. Otak dah terbiasa. Tapi start bulan 1 ni karang kena ubah masa lebih awal lagi iaitu 5.30pagi. Itulah target aku setelah diambil kira nak turun dapur, mandikan Naurah & Nazif. Homaii...its going to be tough esp bab Nazif. Iyelah budak baru nak belajar pergi tadika kan. Nak kena mandi & bersiap. Sblm ni relax je pergi daycare takyah mandi pakai baju tido je HAHA. Ini kali sudahlah lain lahhh....
By 6.50am sebolehnya dah kena keluar dari rumah. Paling busuk pun pukul 7am lah. Akan drop off Nazif dulu kat Taski Abim. Adoii...ini pun boleh bikin drama nanti ni. Aku dah dapat…

Cabaran

Dah agak lama tak timbang berat badan sebab cuak terlalu banyak sangat mencicipi makanan tak sihat & portion terlebih terkurang sana sini. Pagi tadi kuatkan semangat & redho jelah bile tengok angka penimbang tu. Sendiri salah, terima ajelah hakikat kan? To my surprise ada juga penurunan walaupun ciput huhuhu. I loike sangat. Pasal dah prepare diri for the bad, tetibe nampak good, happy terus mood kita pagi hari yang sejuk ni. So just continue with the routine. Berharap sangat bulan 2 nanti kuat balik utk jaga makan macam masa bulan 12 ritu. Sebab dah tak sabar nak tengok angka kat depan tu berubah buat kali ke-2 ^__^
Self confidence level bila pakai baju pun makin tinggi walau belum dapat berat badan yg ideal. Sebab kita tau kita sedang buat sesuatu kepada masalah yang kita ada. Overall I can say that life is good for me at the moment. Segala puji bagi Allah yang menunjukkan jalan kepada permasalahan yang seakan tak berkesudahan buat diri aku sebelum ini.
Kiddos pun doing goo…