Berubah Tanpa Sengaja

Lately macam terperasan yg banyak benda tentang diri aku yang aku rasa dah berubah entah bila. Tiba2 macam tersedar gitu. Contoh sebelum ni suka makan roti, tiba2 dah tak suka. Boleh gitu?Hahaha. Benda yang tentang diri kita sendiri, yang kita rasa dalam kawalan diri kita pun sebenarnya bukanlah hak mutlak. Nampak tak sebenarnya kita ni milik siapa? Tentu sekali Sang Pencipta. Amazing kan? Jangan sedih, Allah kan ada. Senang tulis tapi tak senang nak buat. Tapi takpelah, kita boleh usaha slowly. No pressure. Allah tahu.

Ok la takde mood sbnrya hari ni taktau nak cerita apa. Kak Ya dah balik Netherland. Selamat dah sampai. Alhamdulillah. Rabu ni Hirraz pulak akan fly kesana. Misi jalan2 Eropah katanya. Baru je belikan Samyang Hot Ramen Halal utk Kak Ya. Ritu bagi dah sepaket. Dia siap bawak sane xnak try sini punyela sayang. Padahal boleh je aku belikan lagi kan? Sabor jelah. So td alang2 g Pos Office singgah la Redtick beli. Kirim kat Hirraz je. Padahal xtau lagi Kak Ya suke ke tak ork? Hahaha. Sabor jelah...

Mak Abah balik semalam. Sempat ajak depa jalan2 Nilai 3. Beli karpet la, bantal la, jubah la. Laju2 je beli semuanya takde nak survey sangat pun. Even tak merewang sangat, semua pembelian adalah berbaloi. Aku beli blouse je pon 2 helai buat nak pakai ke office. Boring dah asek pakai blouse sama. Lama gila dah tak membeli baju baru. Biasalah berkira sangat if beli brg2 sendiri. Utk anak2 laju aje klik klik hahaha. Btw blouse dr Mis Claire sampai pagi tadi hehehe. 2 helai pun utk opis jugak. Yang ni guna duit aku. Yang kat Nilai 3, Iz belanja :)

Lagi 2 weeks nak balik Johor. Tak sabarrrrrrr......














Missing Rotterdam.

Next year entah ada ke tidak cuti2 oversea. Buat masa ni tak nampak lagi mane nak korek duit ikot geng blogger wassap ke Perth bulan 10 nanti. Masih belum putus asa sebab rezeki Allah tu boleh sampai bila2 masa je. Doa jelah ada rezekinya nanti. InsyaAllah, amin.







Popular Posts