Dilamun Cinta

Tadi nampak Iz masa nak pergi toilet. Berbunga2 hati nampak dia macam tgh dilamun cinta akaka. Bila dah berdepan tu rasa nak pelok je kahkah. Over naw ko! Alhamdulillah masih ada lagi perasaan cinta tu pada suami. Iyerlah kita ni dah nak masuk 7 tahun kahwin, segala buruk baik nampak dah. Belum tambah lagi perangai buruk yang tetibe muncul bila usia makin meningkat ni kan. Annoying phase pada pasangan tu memang tengah high level orang kata. So once in a while bila dapat rasa perasaan kasih sayang pada partner kita tu rasa happy pulak. Kadang baru realized yang kita sbnrnya  sayang menyayangi & masih saling memerlukan each other.

Kitorang ni even kerja 1 tempat, bukan selalu terserempak pun since lain2 jabatan. If jumpa pun kadang dia dengan geng dia, so seganlah kita nak lovey dovey sangat depan orang kan haha. Malam ni ada orang nak belanja makan kat Ana Ikan Bakar Petai, Bangi sane. Sebbaeklah ikan bakar. Menu yang dibolehkan dalam eat clean hehehe. Cuma portion nasi tu ah kena control sepenumbuk tgn ni je. Harap adelah ulam2 boleh cover utk sayur. Dan harap tak terbabas minom air manis huhuhu.

Eat clean ni best je sebenarnya bagi aku. Tak strict sangat macam Diet Atkins yang potong langsung karbo & gula (even buah). Eat clean ni boleh makan buah like Epal Hijau & Pisang Kaki as a snack. Almond & Gajus pun boleh. Overnight oats pun boleh. 2 heavy meal for lunch & dinner memang ada nasi sepenumbuk dengan sayo (better ulaman/tumis air). The thing is cuma kena control the portion jelah. Aku ni dahlah suka makan lauk banyak2. Sbb dah terbiasa dengan Atkins dulu kan. Cuma ini first time nk try diet Eat Clean. So far so good lah. Tak lapar mana pasal air masak pun kena habiskan 4 liter. Aku buat 2 liter utk pagi, 2 liter utk petang. Itu yg diperlukan utk berat badan aku skrg.

Dan yg paling best ada geng yang sama2 buat Eat Clean. So masing2 update menu so that boleh cilok idea. Harap sangat boleh ubah eating lifestyle sampai jadi sihat. InsyaAllah. Yang penting dalam program ada cheat day taw hahaha. Tu hari yg ditunggu2 :P Kalau boleh nak enjoy je sepanjang proses menjadi lebih sihat ni. Moga Allah permudah.

Btw tak sabar nak balik Salak esok. Seminggu lebih berkampung rumah in law. HMFD Nadim pun dah kering. Rasanya boleh dah masuk taska next Monday. So aku pun boleh dah buat bekal eat clean ke office. Lagi teratur pelan makan tu. Mudah2an. Oh ye..petang ni ada zumbaaaaa ^_^


Throwback zaman anak sorang. Ala rindu pulak tengok Naurah zaman2 ni. Comel je ha huhuhu. Maseni takdelah kritikal sangat berat badan. Boleh diterima akal lagila. But now???? Oh menggg hahahha. Xleh terima weyhhh.....sampai dah tahap tak sihat haa. Kena ubahlah....





Popular Posts