Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2017

Aku Kena Game!

Tak puas hati ni nak kena tulis jugak kat sini. Alkisahnya ada Bowling Tournament Inter Department hari ni. Petang karang. Last 2 weeks Bos ajak aku join jugak macam last year. Aku okay jelah kalau dah takde sangat orang yg berminat nak main. Bowling je pon. Support jelah kan. Tapi kalau ada orang lain nak main, aku tadahkan dulang la ganti tempat aku. Kehkeh. Iyerlah, aku kalau kena join, dah 1 hal nak balik BBST dulu amek kiddos pastu datang balik Cyberjaya game kat D Pulze. Agak renyah la orang kata kan. Kang kalau tak amek kiddos, kesian pulak lambat sangat pikapnye. Kite nak berjimba pon hati tak tenang orang kata tuh. Gitulah perasaan dah jadi mak mak pak pak ni kan.
Then a few days after, kolig wassap aku kata ada tambahan pemain. Kire nak main lah ni. Perghh aku punye suka lah kan, laju la kata okay kalau macam tu aku takyah main ah dah cukup 1 team ni. Bos pon bile aku kabo dia sokay je takde hal. Lega lah kira macam berjaya escape kali ni kan hehe. Then a few days before da…

Penyakit Pun Ada Kebaikkannya

Lama dah tak merapu kat sini. Agak aku dah takde banyak sangat thoughts macam dulu eh. Makin berusia makin memboringkan gitu pemikiran aku ni hahaha. Maybe pasal sibuk pun yer dengan rutin harian. Otak tu fokus kat family, kerja & kawan2 aje. Tak selalu sangat dah menerawang macam dolu-dolu. Kadang ade terfikir gitu tapi tak sempat nak tulis sini dah lesap semua idea. Sabor ajelah kehkeh.
Diet setakat ni sempoi-sempoi gitu ajelah. Tak strict sangat macam first month dulu. Boleh kata apa je makanan ada, aku tibai. Bila takde, aku follow rutin diet macam biasa. Memang sempoi gila ah. Disebabkan itu aku takut nak timbang berat badan skrg akaka. Malas nak stresskan diri sebab tau tak jaga betul sangat kan. Iz kata ada naik sikit. Aku pun rasa naik sikit. Tapi baju2 masih longgar macam masa turun banyak tu, so takdelah risau mana. Slowly lah pasal nak jadikan diet ni as rutin sampai bila2 kan. Bile boleh diet, kite diet. Bila rasa nak makan sedap, kita makan. Barulah tak stress hidup …

1st Vaccay 2017 : Melaka

Got time sikit pagi ni. Meh la aku share skek pasal short vaccay kat Melaka last weekend. Sebenarnya pergi sana duduk kat SGI Vacation Club punya new hotel. Building ni tak sure la dia make fully renovation ke memang building baru, tapi mmg baru lah tempatnya. Sebelum ni Melaka tak ada pun hotel utk SGI Member. Last year around end of year jugaklah baru masuk dalam list. Kecewa pasal ingatkan duduk kat Hotel Swiss Garden Melaka yg mewah tu. Best ah situ siap swimming pool mcm water park lagi ada. Skali Google Maps tunjuk SGI Hotel punye building exactly in front of SK Infant Jesus. Area Jonker Street & Hotel Equatorial sane. Memang betul2 tengah bandar lah cuma area belakang. Hotelnya buiding 3 tingkat je. Dia kecewa tu pasal takde swimming pool. So terpaksa tukar plan bawak budak2 main air kat Bayou Lagoon Resort area Bukit Katil sane. Nasiblah 20 minit je dah boleh sampai. Takpelah, dapat penginapan free pun dah syukur banyak. Jimat a few hundred dah situ kan. Terima kasih Kak …

Ujian Penyakit Pertama

Alhamdulillah selamat dah pergi balik dari short vaccay kami sekeluarga yg pertama for 2017. Cuma yang tak syoknya Nadim boleh pulak start demam hari Sabtu & baru kebah demamnya malam td. Semalam selamat dah aku amek EL pertama sbb anak sakit . Memang selalunya atas sebab itulah pun aku akan amek EL. Iyerlah kiddos ni bile sakit selalunya memang mencarik ibunya jugak. Nak berkepit, nak bermanja. Apak eh memang takde dalam senarai lah eventho he's willing to take EL too for his kiddos. But since dia tak berapa diperlukan, so dia kerja ajelah macam biasa. But still bawa dulu kami ke clinic jumpe doctor amek ubat, bawak ke farmasi bile ibu dah start panik segala jenis ubatan mau try hahaha. Biasalah mak-mak ni kan. Risau sangat bile anak tak sihat.
Aku ni since makin bertambah usia, makin cengeng pun yer. Hati makin lembut orang kata tu. Dah tak sekental dolu2. Seingat aku, semalam kali kedua aku menangis sebab tengok anak sakit. Hati mak dah takuad seperti dulu huhuhu. First ti…

Kita Pun Perlukan Hidayah

Harini aku half day. Tengahari kang balik lepas Iz habis solat Jumaat akan amek kiddos kat taska & transit masing2 & terus gerak ke Melaka. Our first holiday for 2017. Last year cuma 2 kali je bercuti. Before we go to Holland on July, ada pergi ke Port Dickson duduk hotel Corus Paradise 3h2m. Itulah last kami lepak hotel sebab g Holland kan duduk rumah Kak Ya je. So agak lama jugaklah kiddos tak mandi swimming pool. Kesian. Harapnya tahun ni dapat la duduk hotel kerap skek utk treat kiddos. InsyaAllah moga ada masa lapangnya & duitnya hohoho =P
Sekejap aje dah masuk bulan 2 kan? Masa mmg berlalu tersangat pantas. Kalau ingat bab masa ni memang sokmo la terfikir pasal akhir zaman. Macam skrg ni pada aku tinggal tunggu dajjal tu mengaku dia tu Tuhan je. Sebab semua dia punya persiapan nak muncul tu memang dah terlalu banyak tandanya. Sedangkan hidup kita skrg ni pun hasil drp acuan yang dajjal mahukan. Sistem dia. Sebab tulah betapa susahnya nanti kite nak declare musuh den…