Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2008

Start Program

Malam tadi da pegi da Klinik Huda kt BBB tue. Ramai la pulak org mase pegi tue. Dekat 1 jam gak la aku tggu turn. Pegi ngn Sepul naik kete aku sbb kete dia Nyah pinjam. Dia g minum kt Ani Sup Utara sementara tggu aku settled. Kejap je jumpe Dr.Huda tue. Dia tnya mcm2 la jugak. Then x ckp byk, dia soh aku try pelan2 program diet tue. Dlm 3 bulan dia bajet aku turun dlm 9kg from 79kg. Aku cam x pecaye je berat aku skrg mcm tue. Last timbang formal mase g Slim World akhir tahun 2006 berat aku 74.5kg. Then turun ke 64kg mase nk abes program. Then dlm masa setahun aku naik sampai 15kg. Fuhhh..dasyat giler...ape aku makan ehh smpi naik mcm tue skali? Pagi tadi aku da telan da sebijik pil Duromine. La nie tak rase nk makan & x lapar pong. Juz rase weird sket laa..xleh nk describe perasaan skrg nie..hmm pelik gak nie. Aku cam tertunggu2 ape effect ubat nie pd aku. Sbb mcm2 aku baca psl Duromine nie. Nnti la bile aku da sure effectnye pd aku, aku tulis lah kat sini.

Then mlm td call K.Ya t…

Lega Banyak Hutang dah Settled

Semalam after keje aku pegi jugak la Alamanda bayar duit kete aku & Sepul. Lepas tu teros g Anjung bayar credit card Bank Islam. Sampai2 Anjung je aku tgk org punyelah beratur pjg. Aku siap kire lagi giliran aku yg ke bape...hehehe...yg ke-8 tuuu...lagi pulak tibe time sorang Pakcik nie, terhegeh2 nk bayo....ade org yg tlg pon still lmbt..lepas turn dia org2 yg selepasnye kejap je da settled termasoklah aku....5 minit je seme settled..hampeh sket la itu Pakcik..tp xpelah...aku pon kkdng fenin gak berurusan ngn machine nie..seb baek semalam ok jerr..buat2 kompiden je...hehe..
Balik Serdang aku lalu Jambatan Wawasan tue. Maklomle da tau jalan after g ngn Aishah itu hari..hehe...nekad jelah lalu situ eventho ini baru kali ke-2 aku cube..Alhamdulillah selamat sampai ke Serdang... :D

Aku smpi rmh dlm kol 7.35pm, teros Solat Maghrib n after baca Al-Quran, aku baring2 la kt katil sbb letih. Then x lame Aishah ketuk pintu bilik tanya nk ikot ke g Klinik Huda kt BBB amek ubat. Aku cam rase l…

Pening Kapla

Emm..hari nie kapla ting tong sket arr. Dari pagi td pening x hilang2 smpi la. Tension gak nie. Td x kuar lunch pong...tido jap kt Surau tue. Dptla lelap dlm 15 minit gaknye. Tido2 ayam jer. Tp pening x hilang jugak. Maybe sbb x puas tido gak kot. Hari Isnin mmg la Monday Blues sket. Busan sebusannyer. Emm...Rabu nie maybe x jadik la balik Johor bile mengenangkan budget yg ciput. Mak cam nk sponsor tiket one way tp rase mcm x besh la pulak. Tiket mak pon x beli lagi nih. Nak dahulukan duit tp xde duit la pulak. Rase hampehnya aku nie. Nape la aku rase terok betol pengurusan duit aku bulan nie. Rase nk nangis je kalo pk balik.

Balik keje nie ingat nk g Alamanda bayar duit kete. Skrg mane buleh nk harap Sepul. Geram pulak bile aku pk balik. Dia lak yg nak tumpang aku bayarkan duit kete dia skali. Pastu kene singgah Bank Islam lagi kt Anjung tue bayo credit card dia. Semua aku kene buat sorang2. Sedih betol la. Dia tue asek bz jer. Dah la soh bayo loan Southern aku pon asek lambat jer. Tu…

I'm Cool

Hari nie da hari Jumaat. Hari paling besh dlm seminggu. Sbb ape? Sbb buleh bangun lewat sket coz xyah iron baju keje (casual) & hari terakhir bekerja dlm 5 hari kekeke. Hari nie bwk bekal roti+sardin lagi. Semalam after balik keje singgah jap beli brg mkn kt kedai bwh tue. Megi Goreng Bombastik+roti+sardine. Megi tu stok utk next week la. Roti td da tinggal sket jer+sardine pon da masok dlm freezer. Balik keje nnti leh makan tue jelah. Mlm sket baru balik Cheras.

Actually aku teringin sgt nk belikan mak kain ela & abah kemeja. Tp mlm td b4 tido aku buat sket kira2 & looks like by budget for this month cukup2 jugak. Sbnrnye x cukup tp aku buat2 cukup jelah. Sbb tue kene catu sket bab makan nie. Pastu psl nk g klinik ngn Aishah mintak advice Dr.ttg berat bdn tue, aku ingt nk mintak Sepul top up sket la. Syukur sgt bile ingat aku leh claim Medical Fees kt company nie. So beban tu kurang sket la. Juz kene dahulukan duit je dulu. Tengah bulan sok dpt la balik duit claim tue. Sed…

Kejap je dah Khamis

Aiyakkk...kojap je da hari Khamis..skrg nie mmg cepat betol la mase berlalu. Seminggu tu mcm xde pape dpt buat pong..tgk la now pon da akhir bulan April...tak lame lg bulan 5 dahh...next month CT my opismate & Eisha(kembar Eimah-matrix) akn menamatkan zaman bujang masing2..i'm happy for them but sikit2 tue adelah jugak terasa dlm hati nih..bile lak turn aku ni kann..haha..well i guess jodoh aku x smpi lagi la nie..so sabar jelah...doa byk2 pd Allah dimurahkan rezeki selalu, Insyallah.

Semalam after keje takde g mane2 pong..ingt nk ajak Aishah (housemate) g Alamanda sbb aku ingt nk beli sayur sket. Tp dia g keje la pulak mlm td. So after tgk citer Hello My Lady kt 8tv, solat Isya' kejap pastu aku bace Majalah Mastika yg latest. Pastu da mcm rase ngantok2 sket aku pon tutup lampo la nk tido. Malangnye besi katil aku tue betol2 menyeksakan badan aku nie. So aku rase maybe dlm tempoh 1 hour baru aku terlelap. Tp hasilnya bangun2 pagi td terasa sakit2 lak badan aku nihh. In fact…

Its a New Life, Its a New Day

Sebenarnye da lame da tau pasal blogging nie. Since last year ade bace 1 blog from VF member & pagi td sempat bace catatan dia. Ntah nape tetibe rase nk buat blog sendiri pulak. Teros je click create blog & now i'm here :). Kat dalam Friendster pon aku ade tulis blog tp jarang gile update. Blog nie maybe aku leh update dgn lebey active plus add gambo2 yg menarik. Eventho aku nie jarang amek gambar, tp aku try la cipta hobi baru as my life felt kind of boring these days. Aku harap dgn adenye blog nie bleh buat sesuatu yg baru dlm idop aku & moge leh jd lebey interesting.

Ape yg aku nak muatkan dlm blog nie yer. Emm maybe aku bleh tulis benda yg lebih jujur dr dlm diri aku. Ape yg aku buat & fikir. Hopefully I can be the real me. Insyallah.

P/S: Semua gambar utk 5 post terawal nie diambil mase Dinner SHSB, Sabtu 12 April 2008 at Impiana KLCC. ( I won PS2 for Lucky Draw :D)