18 & 8 Months

Today is 18.10.2010 & Naurah is 8 months already =) How time flies kan? On 16.10.2010 bersamaan hari Sabtu yg lepas, my Naurah sudah jadi girl yg sejati. Hehehe. Akhirnya setelah bbrp kali tertangguh, harinya sudah sampai. Naurah sudah selamat disunatkan oleh Dr. Arbaiyah at An-Nur Paediatrics Clinic, Bangi. Leganya hati bile dah settled. Takde dah nk riso2 susah hati menunggu masanya yg tak kunjung tiba. Dan Naurah nangis sungguh2 masa kene sunat tu. Kesian giler kat dia. Sudahlah moody sbb mengantuk. Flu & light fever lagi. Pastu di kacau pulak dgn cara yang menyakitkan. Manenyer dia tak menangis sungguh2. Tapi lepas2 tu okeh jer. Doc takde bagi ubat ape2 pn. Cume dia sumbat kapas jer sket lepas kasi luka tue. Puas jugak aku membelek kat mane yg dia gunting tue. Tgk cam takde ape2 yg terjadi ponggg. Tak kisahlah. Yang penting Naurah sudah selamat disunatkan & ceria spt biasa.

Milestones Naurah, masih mcm yg sllu di update. Gigi 2 batang, dah duduk, dah merangkak, dah pandai memanjat apa2 yg boleh dipanjat utk berdiri. Terbaru, Naurah sudah pandai kiss Ibu hihi. Macam pelik jer sbb rasa cam dia dah besar sbb boleh faham apa yg di suruh. Selalu aku ckp macam nie...
' Naurah....kiss Ibu sikit.....'

Dan Naurah akan bukak sikit mulut dia & mencari mulut or pipi aku utk di kiss. Haha. Cute giler. U're such a clever girl lah Naurah. Tp kdg2 time dia moody ker, dia buat tak paham jer aku cakap. Sabor jelah heheh. But most of the time mmg dia akan kiss aku. Pastu bile dah kiss siap sengih pulak tu sampai nampak gigi & sepet matanya. So cute =)

Baju dinner guwe sudah dibeli kt PKNS, Bangi. Semalam pulak beli high heel lak kat Giant, Nilai. Tinggal tudung jer yang tak settle lagi. Pink or Black? Kasi pk nanti2 lah....

My flu masih ada. Tapi dah ok sikitlah dari hari tue. Cuma batok2 pulak datang. Tekak nie sakit sket. Perit. Hrp dpt fully recover b4 dinner this Saturday. Amin. Ohh, I've lost weight sikit. Heheh. Sungguh2 sbb nk dinner kan hua hua. Picky a bit about foods. Elak oily foods & rice. And drink at least 3 litre of plain water everyday. Baru jer 10 days on diet & result sudah di rasai. Lemak2 tu rasa ada kurang & habi pon ckp ade nampak susut sket. Yeayyy!! Kalau berjaya jadikan habit, rasanya boleh kot pakai jeans lama tue. * Kak Salina, sila jangan jeles lebih2 oke!! =B
Hepi 8 months my dear Naurah. Ibu love u so much =)

Popular Posts