Negative ( - )

Wahai kawan-kawanku sekalian....

Hahaha. Mukaddimah poyo tak hengat. Saje nak bg ade mood sket hari Senin yang selalunya blues nih. Payoh betol nak dapat mood bekerja. Malas semalas malasnyaaaa.....

By the way aku cuma nak cerita tentang result pregnancy test yang aku  buat pd awal pagi Ahad yg lepas. Senang kata semalam jerlah. Hehe. 

Resultnya negative (-ve) lah korang. 1 line only. Meaning Not Pregnant. Takde lansong tanda-tanda 2nd line nak muncul. Totally 1 line only! Hmmphh...

My real test result. 1 line only!

Bercampur baur sebenarnya perasaan aku. Ade jugak rase lega. Haihh..entah lah. Tapi kali nie banyak rasa kuciwa kot T_T

Yang paling lega, tentu sekali sang suami =.= 

Tapi aku puas hati lah sebab dapat pekena dia kaw-kaw psl result nih. Hahaha. Bengkek jer dia dgn aku. Bile lagi nak kenakan dia kan? Aku tau dia memang belom ready nak tambah lagi sorang. Thats y aku sakat habis-habisan.

Aku ckp dgn dia 1 line=pregnant. Pastu dia mosykil. Dia kata bkn 2 line=pregnant ker? Aku cakap itu dulu punye test. Skrg dah lain. Terbalik. Wahahahha...tak tahan aku nak gelak.

Pastu aku tambah lagi. Aku kata 1 line= 1 baby. 2 line=2 baby. Terpinga-pinga muka dia bila dengar aku cakap macam tue. Dia kata boleh ker tau dpt baby berapa dr test nih? Pastu aku tak tahan dah nak gelak guling-guling. Terus dia pon dah tak percaya pd aku. Wahaha...

Dia baca sendiri instruction leaflet & baru gelak-gelakkan aku sebab tak pregnant. Cisss T_T

Ok. Settled hal pasal tak pregnant. Tapi timbul pulak kemusykilan aku tentang kenapa period aku tak datang-datang lagi nih. Dah delayed 9 days ohh! T_T

Perut aku nie selalu jer rasa sengal-sengal macam nak period. Tapi periodnya nan ado. Stress aku di buatnya. Lagi satu aku pon mulalah terfikir yang bukan-bukan. Takot datang penyakit pulak. Haihh....

Habi soh pegi jumpa doc O&G aku, Doc Fatimah kat An-Nur Specialist tuh. Tapi aku rasa macam masih terlalu awal lagi. Aku nak tunggu sampai bulan June nie berakhir. If tak datang jugak, memang kena pergilah nampaknya.

Maybe bagi sesetengah orang, period tak datang sebulan-dua dianggap perkara biasa. My office mates ada 2-3 org yang memang macam tu. Tp diorang memang ada history period yang tak menentu. Aku nie jenis tiap bulan mmg datang selalunya pd tarikh yang sama. Lari pon takat cepat or lambat dlm 1-2 hari. Thats y aku rasa risau sikit bila period tak datang nih.  

Kalo pregnant, ok lah. Tapi ini tak pregnant, period takde. Huwaaaa.....stress...stress....

Bila period tak datang, mood pon jadi swing. Choi!

* end of this week nak test lagi sbb beli 2 test. mane tau tibe2 +ve lak resultnya. kan? =.=

Popular Posts