Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Trip To Sabah - Final Day

Day 3
Ok ini adalah hari terakhir di Sabah. Kite mulekan dgn breakfast best di hotel yerp. This time bekpes kt dlm aircond sbb lebih selesa. Cuma takde view ajelah mcm kt luor tue. Takpe sbb semalamnya dh puas tgk view dari situ. Masa kami turun tu, alamak ramainya orang. Maklom ler hari Sabtu. Ramainya lain drp on weekdays. So merayau la kejap cari seating. Alhamdulillah the manager mmg superb. Cecepat approach kitorang bile dia nampak ada seats available kt dalam =)
Breakfast adalah superb. So much variety la eventho hanya utk breakfast. Pastu menunya bertukar saban hari. Semalam lain, hari nie lain. Baru best. Semalam telur rebus half cook. Hari nie dia buat scramble eggs pulak. Sedap pulak tu. I like. Naurah lagi lah loike. Budak hantu telur tu. Hahaha.
Pas makan baru mandi & kemas beg. Awal lagi sblm masa utk check out. Tp kami pon plan nak berjalan lagi around bandar KK. So check out aje siap-siap. Senang tak terkocoh-kocoh. Around 10.30am kowt kami keluar. Bye-bye bilik &am…

Kisah Hari MC

Asyik cerita pasal holiday aje. Muak dah aku. So n3 yg ini aku nak cerita psl aku mc Selasa lepas. Bahana sakit tengkok tuelah apelagas kan? Memule mintak tolong habi hantarkan ke klinik. Tp dia ada meeting pulak kat Shah Alam. Sedih. Tp kenalah jd isteri yang memahami kan? So akur jelah soh Anje balik rmh pkl 9am amek aku anto g klinik. 
Pagi tu okay lagilah nak tinggal berdua dgn Naurah. Sekejap aje. Itu pon dah terjerit sekali bila budak tu selok nak pelok ibu dia yang best ni kat leher. Adoi nak. Ibu tengah sakit nie yang. Peluk la kat perot boncet ibu tu. Not at my tengkok okay! T_T Nak meleleh airmata aku menahan sakitnya tuh. Tp nak marah Naurah tak sampai hati pulak sebab dia bukan paham ape sgt pown. So aku careful lebih ajelah bila dia dtg nak aim tengkok aku tu. Cecepat ngelak sua dia dgn perot. Haha
Anje klu bawak kete kan mcm haram skek. Bumper jalan bukan reti pelan-pelan tekan brek. Main jalan aje melambong gitu. Dah lah pakai kereta kakak kau nie. Suke ati ko je kan b…

Desa Dairy Farm, Mesilau Kundasang

Best ke pergi ke Desa Dairy Farm, Mesilau Kundasang tuh?
Soalan diatas adalah dr ak yuyunz kawan blogger. Boleh kowt tulis kawan kan? Kite saling membaca blog masing-masing. Boleh ajelah kehkehh =P
Pada aku, kalau dah sampai Kundasang, memang wajib pergi kowt. Perjalanan nak sampai ke DDF tu memang mencabar kalau bukan naik 4WD. But its all worth it bila tengok scenery kat sana. Memang terasa ala-ala New Zealand. Rumput yang dimakan lembu rasanya memang ditanam khas utk deme. Ntah-ntah rumput pon import dr NZ kowt? Bila tanam seluas mata memandang, nampak lawa sesangat. Thats y lar selain cuaca kat sana yg nyaman, scenery dia memang superb. Kalau nak tipu kata kat NZ pown mesti ade orang yang tertipu hikhik.
Scenery aje dah cukup berbaloi bagi aku. Selain itu kat DDF nie pukul 3ptg diorang akan start perah susu lembu. Bukan pakai tangan tp machine yerp. Byk lembunya noks! Hihi. Then deme gak ada jual susu lembu yg dh siap dipekkan. Samada susu biasa or perisa cokelat. Wajib beli seba…

Day 2 Pictures

Dah beberapa minggu followers adlh angka 99. Akhirnya angka 100 berjaya di raih td. Thanks to Indonesian guy yg become my 100 follower tu yer. Nak bagi hadiah tp jauh bangat dong kamu. Hehe.
Syukur pd Allah sebab tengkok mcm ada baik sikit. Hrp berjaya pulih sepenuhnya tak lama lagi. Tak perlu dah runsing nak kena buat fisio gegaran electric mcm opismate tuh. Menjelang umor 30-an nie macam-macam penyakit menjengah diri aku. Petanda apekah ini? Aku akui bab jaga kesihatan nie aku memang kureng bangat. Pemalas & tak ambil kisah ya rabbi. Tp takkanlah teruk sangat sampai skrg dh start merasa akibatnya?
Entahlah. Tak tawu dah nk cakap macam mana. Allah ajelah yg maha mengetahui....
Ok. Nie ade lagi a few pics sekitar hari kedua di KK. Enjoice...











Trip To Sabah - Day 2

Day 2
Dalam hati rasa nak pergi ke Kundasang awal pagi. Kat Sabah kan pukul 6am dh mcm 7am kite. So bajet nak kuor pukul 5am kat sana lah. Niat dihati aku ajelah tuw. Tp tawu tak boleh laksana kalau habi & Naurah bangun lambat. Tak gamok aku nak kejut deme tido semata nak kuor awal. Ate nama pon percutian. Mestilah nak merasa bangun lambat tengok-tengok matahari dah sejengkal kan?
So ting tong mandi breakfast. pukul 9am jugaklah baru dapat gerak ke Kundasang. Malamnya dah google map how to get to Kundasang from UMS. Kompiden aje kena tuju area mana. Rupanya tak boleh pakai lansom google map itu. Bazir masa aje kami pusing sana sini. Hampeh! Paling senang tanya orang aje. Malu bertanya kompem sesat jalan.
Perjalanan ke Kundasang agak hazab jugaklah. Hehehe. Jalan tak cantek. Pastu mendaki pulak dgn viva auto. Sempot hokeh. Tp scenery memang menarik lar. Paling teruja bila nampak gunung Kinabalu makin lama makin dekat. Telinga pon berdengung sbb perubahan altitude. Naurah sampai men…

Sakit Tengkok

Dah lama aku alami masalah 'salah bantal'. Sampai beli bantal special kununnya dapat atasi masalah tue. Pastu bajet sebab darah tinggi. Tapi kalau darah tinggi sakitnya lain. Dia lenguh kat area bahu tue. Ini betol-betul urat belakang tengkok. Tak boleh nak toleh kiri kanan & dongak keatas. Dah macam robot jadinya.
Hari nie sepatutnya aku masih belum fit utk pergi kerja. Tp mc mcm dah banyak kowt. Baru separuh tahun. Malas lar nak dengar bos bebel-bebel nanti. Klu dapat bos yang understanding lain la kan?
Sakit tengkok inilah yang paling seksa sekali aku pernah alami. Doc cakap salah urat. Tak bagi urut. Pas makan ubat ade lah lega sikit. Tp masalah masih belom solved. Ini dah hari ke-3. Nak baring sakit. Terlentang sakit, kekiri sakit, kekanan pon sakit. Tido menelungkup baru lega. Tp tak selesa lansom! Mengalir airmata dibuatnya sakit urat mcm nie. Sakit sangat tak boleh tahan.
Habi ade jugak urut pelan-pelan sapu minyak yuyi & flanil. Rasa panas suam-suam tu memang…

Trip To Sabah - Day 1 Pictures

Trip To Sabah - Day 1

Day 1
Kami sampai awal di LCCT. 2 hours before our flight scheduled. Bagus pon sampai awal sebab rupanya skrg klu beli pakej Air Asia Go (flight + hotel) luggage memang tak termasuk lansong. 1 year before masa kami gunakan perkhidmatan yg sama utk holiday di Kuching takde pon mintak bayaran utk luggage. This time, nasib tidak menyebelahi. So sebab ad hoc, RM40 terbang lagi utk luggage. So for flight KK-LCCT, kami beli sesiap 30kg utk dapat murah sikit luggagenya.
Settle check in barang semua, kami breakfast di Marry Brown. Klu kt LCCT mmg kami tuju kat situ aje. Selalu ada tempat nak duduk. Tak masalah. Flight dr LCCT to KK mengambil masa around 2 jam 30 minit. Sangap aku weyh duduk dlm flight. Memang terasa keboringannya. Sudahlah habi duduk jauh nun dibelakang. Sebelah Naurah apek tua. Haha.
Tp akhirnya sampai la jugak ke airport KK. Kami menunggu around 20 minutes b4 En.Shahril orang kereta sewa datang bersama Viva hitam manual. Katanya viva auto ada orang pakai. Seb baek habi blh …