Skip to main content

Posts

Featured

Kami Sayang Mak!

Bismilllah....
Rasa lama pulak tak menaip kat sini. Harini baru sampai seru nak bercerita sikit tentang what happened recently in my life. Officially Sh Tech (subsidiari Shsb aka tempat Iz bekerja) sudah pun diambil alih oleh Tenaga Nasional Berhad pada bulan 3 haritu. Dah masuk dalam berita bagai, so sudah rasmi lah senang cakap. Sadly peralihan drp Shsb ke Tnb masih berjalan in a quite a slow pace jugalah. Masih dalam perbincangan atr HR Shsb & Tnb tentang bayaran gaji, insurans dsb. Info ni aku dpt drp bbrp sumberlah, not from Iz only. Offer letter baru tentang position & gaji under Tnb pun belum ada, so banyak lagi benda yg tak jelas. Am hoping by April the progress will be towards the end of it lah.
Cerita aku pula, Alhamdulillah permohonan utk cuti 2 bulan tanpa gaji atas reason nak menjaga Mak yg tak berapa sihat insyaAllah akan diluluskan dan menjadi kenyataan. Semalam dah hantar ke HR, 2 bos dah approved, so tunggu green light jelah ni from HR saying that I can start…

Latest Posts

Pengalaman Jaga Mak Warded

Shopping Online Is Not That Bad

Menikmati Hidup & Bersiap Untuk Akhirat

Hidup Bekerja

Dengki

Upgrade Diri

Supaya Kehidupan Lebih Lancar

50 - 50

2018 A New Beginning

Ustaz Ajar Mengaji Dirumah