Skip to main content

Posts

Featured

Bayang-Bayang Resign

Akhirnya nampak dah bayang-bayang bila aku boleh resigned for good & jadi manager rumah uruskan hal sekolah budak-budak, doing house chores & makan minum. Cita-cita yang tak pernah padam sejak berkeluarga ni. Aku selalu fikir tugas sebenar aku sbg seorang isteri & ibu adalah utk uruskan segala hal rumah. Bukan kerja macam skrg ni. Dan aku pun lebih suka kalau tak kerja & uruskan hal rumahtangga je. Memang hati tu kuat ke arah tu. Rasa macam dapat 1 kepuasan yang payah nak describe kat orang lain. Allah je yg lebih mengerti.
Ada duit tetap gaji bulan2 tu memanglah best. Manage duit, spend duit ikut suka kita. Ada lebih boleh shopping beli segala kehendak hati. Senang kata tak risau lah bab berkaitan duit ni. Tapi tetap jauh di sudut hati tu rindu akan kepuasan duduk di rumah saje uruskan keluarga. Perasaannya langsung tak sama. Paling tak suka bab kerja ni kena commit masuk pukul berapa, balik pukul berapa. Kalau sukahati aku asal kerja siap best la jugak hehe. Too goo…

Latest Posts

Dunia Mistik

Meniscus & ACL Tear - Left Knee

Bercuti di Ibu Negara Kita

35 Tahun

Lubang

Masalah Telah Dikenalpasti

My Long Service Award

Hidup Sihat & Makanan

Berat Naik, Padan Muka

Update Biasa Je