Skip to main content

Posts

Featured

Zaman Tenat

Dulu-dulu kan, masa masih 2-3 tahun kahwin gitu senang sangat nak panas hati dengan ketakserasian yang ada dengan Iz. Senang kata dalam proses nak mengasimilisasi hidup bersama. Ditambah lagi dengan kehadiran anak-anak yang kita pun takde pengalaman lagi nak handle macam mana. Semuanya benda baru nak belajar, banyak nak kena adapt. So I can say, tempoh diawal usia perkahwinan adalah agak mencabar. Kadar perceraian dikalangan pasangan yang baru berkahwin senang kata bawah drp usia 5 tahun meningkat dengan kadar yg agak membimbangkan nowadays. Scary kan? Kalau tak sabar, kalau ikutkan sangat keras kepala & panas hati, memang bercerai lah jwbnye. Lagi pulak jenis tak fikir panjang pastu takde support pulak drp keluarga masing-masing. Memang senang sangat nak berpisah. 
Aku dah melaluinya, so aku faham. Semua pasangan yg baru berkahwin macam tu. Its normal actually. And it takes 2 to tango. Sometimes sebelah pihak je yang berusaha nak menjayakan perhubungan while the other party buat…

Latest Posts

Penat Bergaduh

SHSB Dinner 2017 : Theme Rockers

Resipi Macaroni Goreng Simple

Cameron Highland Masih Relevan

Sudah Masanya