Skip to main content

Posts

Featured

Supaya Kehidupan Lebih Lancar

Bila dah berkahwin kemudian dikurniakan anak-anak, memanglah nampak bahagia je kan. Bersyukur dengan rezeki yg Allah bagi. Tapi utk menjadikan keluarga yg kita ada tu bahagia hidup bersama, bukan perkara yg mudah. Nak memastikan kelancaran kehidupan seharian tu susah dengan multi tasking yg pelbagai. Bila kita kat office, senang je tugas kita adalah sebagai seorang pekerja. Tapi bila ko dah sampai kat rumah, ko kena jadi ayah & ibu yang akan menghadapi banyak tugas. Kalau lah balik rumah cuma kerjanya melayan anak je, heaven gila lah kot. Tapi kerja rumah tu semua sape pulak yang nak hadap?
Tugas memasak, tugas basuh baju, tugas pastikan anak-anak siapkan homework sekolah. Itu antara benda yg ko kena hadap bila balik drp kerja. Dalam masa beberapa jam setelah ko sampai ke rumah, begitu banyak benda yg ko kena hadap. Belum lagi ko nak mandi & solat. Itu pun mengambil masa juga. Let say ko sampai rumah pukul 7pm & semua kena masuk tidur jam 10pm, 3 jam je masa ko ada utk bu…

Latest Posts

50 - 50

2018 A New Beginning

Ustaz Ajar Mengaji Dirumah

Mimpi Abah

Syaratnya Happy

Adhoc Makeover 2

Adhoc Makeover

Cuti Sekolah